Evenimentul Zilei > International > Ordin emis de primarul unei localități din Italia: E interzis să muriți!
Ordin emis de primarul unei localități din Italia: E interzis să muriți!

Ordin emis de primarul unei localități din Italia: E interzis să muriți!

Primarul unei localități din Italia le-a interzis localnicilor să moară. Motivul ordinului emis la 2 martie a.c de edilul din Falciano del Massico, din provincia Caserta, este simplu: localitatea nu are cimitir. Iar morții nu pot fi îngropați decât în localitatea învecinată, Carinola.

Localitatea în care trăiesc 4000 de oameni nu are cimitir de ani buni, însă ordinul a fost emis de edilul șef abia la începutul acestei luni.

Mai corect spus, relatează ziarul ”La Stampa”, un loc în care să fie îngropați cei trecuți la cele veșnice ar exista. Numai că acesta este proprietatea comunei vecine, Carinola.

Povestea localității fără cimitir datează încă din 1964, când Falciano a devenit comună autonomă. ”Eroarea s-a făcut când cel care a realizat împărțirea teritoriului nu și-a dat seama că trebuie să includă și o parte a cimitirului”, a explicat primarul.
Așa că, din acel moment, pentru îngroparea celor dragi oamenii din Falciano au fost nevoiți să apeleze la bunăvoința vecinilor din Carinola.
Primarul a mai spus că, deși fostele administrații locale au încercat să construiască un cimitir nou, a fost imposibil din cauza costurilor ridicate (14 miliarde de lire italienești), dar și a birocrației.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: