Evenimentul Zilei > Politica > ORBAN mizează pe SPRIJINUL parlamentarilor PSD nemulțumiți pentru o moțiune de CENZURĂ
ORBAN mizează pe SPRIJINUL parlamentarilor PSD nemulțumiți pentru o moțiune de CENZURĂ

ORBAN mizează pe SPRIJINUL parlamentarilor PSD nemulțumiți pentru o moțiune de CENZURĂ

Ludovic Orban, a declarat la Digi 24, că o moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”, dar momentul depunerii va fi atunci când şansele de a obţine voturi suplimentare faţă de ale parlamentarilor de opoziţie vor fi „cele mai mari”.

Liderul PNL a menţionat că în scopul obţinerii votului unor parlamentari de la partide care în prezent susţin guvernul, au loc discuţii atât cu grupurile parlamentare, cât şi cu parlamentari PSD.

„Cu siguranţă (vom depune o moţiune împotriva guvernului), avem o echipă de negociere care este angrenată în negocieri cu toate grupurile parlamentare şi de asemenea negocieri cu parlamentari din majoritate, pentru că e clar, ca să treacă o moţiune de cenzură avem nevoie de 67 de voturi suplimentare faţă de voturile opoziţiei actuale. Or, pentru a obţine aceste voturi, căutăm să purtăm discuţii cu toate grupurile parlamentare, UDMR, ALDE şi de asemenea cu foarte mulţi parlamentari individuali din zona PSD, unde este din ce în ce mai clar că nemulţumirea faţă de Dragnea, faţă de guvernul Dăncilă este în creştere în rândul parlamentarilor din majoritate”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.