Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban face afirmații dure. „Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei (…) are o pălărie prea mare”
Ludovic Orban face afirmații dure. „Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei (…) are o pălărie prea mare”

Ludovic Orban face afirmații dure. „Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei (…) are o pălărie prea mare”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu crede că premierul Viorica Dăncilă a fost autorizată să prezinte programul Papei Francisc, referindu-se la anunțul acesteia despre vizita Suveranului Pontif în România, la începutul anului viitor.

"Aici a dat un punct de vedere reprezentantul nunțiul apostolic în România, care a spus cum se organizează vizita. Arată încă o dată că Viorica Dăncilă are o pălărie mult prea mare. În fiecare zi oferă motive în plus pentru a da motive serioase acestei solicitări de demisie (a președintelui Klaus Iohannis – n.r.). Nu se practică așa ceva în relațiile diplomatice.

Cu siguranță că nu face bine României. Nu cred că a fost autorizată Dăncilă să prezinte programul Papei. Probabil i-o fi spus Dragnea să anunțe vizita în dorința de a câștiga capital politic sau de a-l pune într-o lumină favorabilă și până la urmă nu a făcut altceva decât să facă o nouă gafă", a afirmat Ludovic Orban, duminică pentru mediafax.ro.

Dăncilă primită în audiență la Palatul Apostolic din Vatican

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineață în audiență la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunțat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019.

Anunţul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfântul Scaun şi Preşedinţia României a scris, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt spune că a fost "rugat" de către nunțiul apostolic în România, Miguel Maury Buendía să facă o precizare pentru presă în acest sens şi remarcă faptul că Sfântul Scaun nu a făcut nicio referire despre o viitoare vizită a Papei Francisc în România după ce premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă la Vatican.