Orban, prezent la începerea lucrărilor unui proiect „cu o mare valoare”, la malul mării

Orban, prezent la începerea lucrărilor unui proiect „cu o mare valoare”, la malul mării

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a participat, joi, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia-MGD.

Premierul României a afost prezent, joi, î comuna Corbu din judeţul Constanţa, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy.

Şeful Executivului a declarat că proiectul, în valoare totală de 400 de milioane de dolari, este unul extrem de important, fiind vorba despre primul zăcământ de gaze naturale aflat off-shore exploatat de România.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic într-un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic reprezintă, practic, intrarea conductei înspre mare, de pe uscat înspre mare. Sigur că nu intră direct în apă, intră prin subtraversare, pe sub plajă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, este un moment simbolic care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, şi anume, începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off-shore. (...) Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiţi până acum, valoarea acestui proiect este de 400 milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi un proiect de o mare complexitate care până la urmă trebuie să realizeze un lucru simplu: să ducă gazul aflat din zăcământul aflat off-shore în reţeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport şi distribuţie a gazelor naturale”, a afirmat Orban.

Proiectul consolidează parteneriatul cu SUA

Primul ministru a subliniat că proiectul este, totodată, „o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”.

„În acest proiect sunt implicate două companii, Black Sea Oil and Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere, o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Black Sea Oil and Gas, care este deţinut de grupul Carlyle, care are licenţa de operare şi exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani şi care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiţii”, a adăugat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.