Evenimentul Zilei > Politica > Orban n-a mai rezistat, a vorbit pe șleau despre demisie. „Preşedintele a fost întrebat”
Orban n-a mai rezistat, a vorbit pe șleau despre demisie. „Preşedintele a fost întrebat”

Orban n-a mai rezistat, a vorbit pe șleau despre demisie. „Preşedintele a fost întrebat”

Demisia premierului Ludovic Orban a ținut capul de afiș al dezbaterilor politice din ultimele săptămâni. Premierul spune, însă, că nu pleacă acum "de pe câmpul de luptă".

Orban a insistat că nu a existat nicio dezbatere în PNL şi cu preşedintele Klaus Iohannis privind varianta ca el să-şi depună mandatul în vederea declanşării alegerilor anticipate.

„Această variantă nu a fost analizată nici în partid, nici în dezbaterile dintre partid şi preşedintele României. Este un subiect fals. Preşedintele României a fost întrebat pe tema aceasta şi a dat un răspuns. Pentru mine, perpetuarea unor astfel de teme, care pornesc de la nişte fake news-uri, ştiri false, nişte minciuni, s-au inventat ştirile astea. În general, nu plec de pe câmpul de luptă. Sunt un om care, atunci când m-am angajat să fac ceva, fac tot ce depinde de mine să realizez obiectivele pe care m-am angajat să le duc la bun sfârşit. Dacă reuşim să realizăm ce ne-am propus cu actualul Parlament, în mod clar, şi ei (cei de la PSD ) nu depun moţiune, oricât de tare i-am deranja cu deciziile pe care le luăm, înseamnă că luăm măsuri bune pentru Romania”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Premierul a repetat că nu a luat în calcul demisia și că nu vrea să se ajungă la o criză politică.

„Această ipoteză nu am luat-o în calcul. Practic, noi am făcut tot efortul de coagulare a tuturor forţelor politice pentru a da jos guvernul PSD, ne-am asumat răspunderea să guvernăm. Sigur că preferinţa noastră sunt alegerile anticipate şi astăzi, dacă am putea ajunge la alegeri anticipate, am face tot ce depinde de noi să ajungem la alegeri anticipate, sigur, fără a crea o criză politică gratuită, care să nu ne ofere o minimă garanţie că putem ajunge la alegeri anticipate”, a adăugat Orban.