Evenimentul Zilei > Politica > Orban, iritat că Opoziția boicotează învestirea Guvernului. PSD își asumă eventuale sancțiuni
Orban, iritat că Opoziția boicotează învestirea Guvernului. PSD își asumă eventuale sancțiuni

Orban, iritat că Opoziția boicotează învestirea Guvernului. PSD își asumă eventuale sancțiuni

Refuzul parlamentarilor PSD de a participa la ședința de învestire din Parlament l-a iritat pe premierul desemnat, Ludovic Orban, care i-a acuzat că refuză să-și îndeplinească atribuțiile parlamentare.

„Aşteptăm toate grupurile parlamentare să participe. Absenţa, boicotul echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor parlamentarilor. Parlamentarii să respecte Constituţia”, a transmis Orban într-o declarație de presă.

Parlamentarii PSD, ALDE şi Pro România au anunţat că nu vor participa la votul de învestitură al noului guvern, pentru a nu asigura cvorumul necesar.

Parlamentarii PSD sunt dispuși să se lase sancționați cu 1% din salariu, dar nu se vor prezenta la ședința de învestire a Guvernului Orban 2. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, El a subliniat că parlamentarii PSD nu-şi vor motiva absenţa din plenul reunit, iar PSD își va asuma această sancțiune.

„Ne asumăm acest lucru. Nu vor motiva absentarea şi se va reţine 1%. Este o sancţiune clară a regulamentului. Secretarul, chestorii vor depune această hârtie în Biroul Permanent, care va lua act”, a precizat Marcel Ciolacu

Luni, Ludovic Orban și miniștrii săi vor fi în Parlament solicitând votul de învestire, ședința fiind programată pentru ora 16.00.