„Aşteptăm toate grupurile parlamentare să participe. Absenţa, boicotul echivalează cu un refuz de îndeplinire a obligaţiilor parlamentarilor. Parlamentarii să respecte Constituţia”, a transmis Orban într-o declarație de presă.

Parlamentarii PSD, ALDE şi Pro România au anunţat că nu vor participa la votul de învestitură al noului guvern, pentru a nu asigura cvorumul necesar.

Parlamentarii PSD sunt dispuși să se lase sancționați cu 1% din salariu, dar nu se vor prezenta la ședința de învestire a Guvernului Orban 2. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, El a subliniat că parlamentarii PSD nu-şi vor motiva absenţa din plenul reunit, iar PSD își va asuma această sancțiune.

„Ne asumăm acest lucru. Nu vor motiva absentarea şi se va reţine 1%. Este o sancţiune clară a regulamentului. Secretarul, chestorii vor depune această hârtie în Biroul Permanent, care va lua act”, a precizat Marcel Ciolacu

Luni, Ludovic Orban și miniștrii săi vor fi în Parlament solicitând votul de învestire, ședința fiind programată pentru ora 16.00.