Evenimentul Zilei > Politica > Orban i-a cam spus-o lui Băsescu! Cândva, şi fostul preşedinte gândea la fel ca premierul
Orban i-a cam spus-o lui Băsescu! Cândva, şi fostul preşedinte gândea la fel ca premierul

Orban i-a cam spus-o lui Băsescu! Cândva, şi fostul preşedinte gândea la fel ca premierul

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri câteva declaraţii despre şansele pe care le are Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei, în contextul în care va candida şi Traian Băsescu.

La sediul PNL, liderul Guvernului a indicat un calcul politic conform căruia Nicuşor Dan n-ar trebui să aibă probleme cu obţinerea mandatului de Primar General.

Întrebat dacă pe liberali şi pe candidatul susţinut de aceştia (n.r. -Nicuşor Dan) îi încurcă în calculele electorale candidatura lui Traian Băsescu, Orban a declarat:

„În spatele lui Nicuşor Dan se află cele mai credibile şi cele mai serioase partide de la ora actuală, care beneficiază de sprijinul a 53-55% în opţiunile bucureştenilor.

Noi susţinem candidatura lui Nicuşor Dan, pentru că noi credem în Nicuşor Dan, credem că Nicuşor Dan este singurul care poate bate candidatul PSD, pe de-o parte.

Pe de altă parte, el este omul care iubeşte Bucureştiul, care cunoaşte foarte bine problemele Bucureştiului, care are cele mai bune soluţii şi este sprijinit de echipe extrem de competente, atât din partea PNL, cât şi din partea USR PLUS.

Avem încredere în victoria lui Nicuşor Dan, este o victorie fundamentală pentru a readuce Bucureştiul pe drumul cel bun.”

Cu privire la exprimarea opţiunilor bucureştenilor, Ludovic Orban a adăugat că în ultimii 12 ani, de când Primăria Capitalei a „încăput pe mâinile PSD”, „Bucureştiul a fost într-o involuţie permanentă”:

„Şi aproape niciuna dintre marile probleme ale Bucureştiului nu a fost rezolvată.

Ca atare, contăm pe victoria lui Nicuşor Dan şi le cerem bucureştenilor să îşi concentreze votul pe Nicuşor Dan, care este singurul candidat care poate să bată PSD.”

Despre scenariul în care „Nicuşor Dan este singurul candidat care poate să bată PSD” a vorbit inclusiv Traian Băsescu (candidatul PMP la PMB), la jumătatea lunii februarie.

Atunci, europarlamentarul PMP spunea că toate partidele de dreapta ar trebui să susţină candidatura lui Nicuşor Dan.

„Nu au candidat liberalii, să fie foarte clar! Dacă există cineva în Opoziţie care are şanse să o bată pe Firea, el se numeşte Nicuşor Dan şi toţi ar trebui să ne strângem în jurul lui, şi liberali, şi PMP, şi USR ar trebui să mergem pe această variantă”, preciza Băsescu la TVR.

Totuşi, după ce liberalii au respins alianţa cu PMP,  Traian Băsescu dezvăluia că nu Nicuşor Dan îl speria cel în lupta pentru Primăria Bucureştiului, ci un alt politician, al cărui nume îl puteţi afla în acest link.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: