Evenimentul Zilei > Politica > Orban golește fondul de rezervă în conturile primarilor
Orban golește fondul de rezervă în conturile primarilor

Orban golește fondul de rezervă în conturile primarilor

Guvernul Orban a adoptat o nouă hotărâre prin care a alocat bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării unor primării. De această data, Executivul a repartizat suma de 112,697 milioane de lei primăriilor din 284 localități.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor Lucrărilor Publice, Ion Ştefan şi de Interne, Marcel Vela, să facă o evaluare a solicitărilor primite la Guvern din partea localităților, să le confirme la prefecturi, pentru ca anexa cu alocările să fie gata până la finalul zilei.

„În cursul zilei de astăz (luni – n.red.) este obligatoriu să adoptăm această Hotărâre de Guvern, pentru că utilizarea banilor este condiţionată de convocarea de consilii locale, de rectificare a bugetului şi, ulterior, de posibilitatea efectivă de a face plăţile în baza bugetului rectificat”, a afirmat Orban.

Este a doua hotărâre de acest fel pe care Guvernul Orban a adoptat-o în ultimele zile. Astfel, în ședința de vineri, 20 decembrie, Executivul a alocat alți 477,36 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru asigurarea cheltuielilor necesare funcţionării primăriilor din 1.690 de localităţi. Sumele cele mai mari au fost repartizate unor localități conduse de primari PNL, ALDE și UDMR.