După ce au lansat acuzații grave la adresa celor doi, liberalii au decis că nu au motive ca să meargă la procurori.

„A fost o expresie plastică pentru că una au spus ei opiniei publice, una au scris în buget și alta au făcut. Dacă vor fi descoperite elementele vreunei infracțiuni, ministrul Finanțelor Publice o va face”, a spus Ludovic Orban.


Știre inițială: Liberalii vor să depună plângere penală pe numele premierului și ministrului de Finanțe, senatorul PNL Florin Cîțu susținând că „este penal” că șefa Guvernului nu și-a asumat bugetul.

​„După cum stiți când s-a făcut bugetul am cerut premierului și ministrului de Finanțe să-și asume bugetul pe propria răspundere. Acum două zile doamna Firea ne-a anunțat că Viorica Dăncilă nu și-a asumat bugetul și chiar premierul a recunoscut ieri că nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 și nu și-l asumă. Este un fapt penal că premierul a anunțat că nu și-a asumat bugetul și că avem în Parlament un buget neasumat de șefa Guvernului”, a declarat senatorul PNL Florin Cîțu.

Întrebată de jurnaliști, într-o conferință de presă, despre intenția PNL de a depune plângere penală pe numele său, Viorica Dăncilă a spus că dacă așa vor să dărâme un Guvern, prin plângeri penale, nu este constructiv.
„Eu cred că e un mod defectos să spun de a aborda problemele. Eu cred că oamenii nu se așteaptă la plângeri penale. Se așteaptă la variante pentru guvernare, idei. Dacă așa vor să dărâme un Guvern prin plângeri penale, nu este constructiv”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.