Evenimentul Zilei > Social > Orban este sigur că școala va începe la timp. Când vom avea toate informațiile
Orban este sigur că școala va începe la timp. Când vom avea toate informațiile

Orban este sigur că școala va începe la timp. Când vom avea toate informațiile

Guvernul va rezolva problemele legate de organizarea noului an școlar în maximum zece zile.

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate procedurile necesare desfășurării în bune condiții a viitorului an școlar, inclusiv elaborarea cadrului legislativ, vor fi încheiate în curând.

„Toate aceste proceduri vor fi curând, în 10 zile maxim, ele vor fi parte din acte normative, se va face training-ul, inspectorii, training cu directorii de şcoli. De asemenea, urmărim programe de creştere a abilităţilor de transmitere a cunoştinţelor, pentru cadrele didactice, online, astfel încât să creştem performanţa în organizarea lecţiilor online”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că sunt anumite direcții pe care Guvernul le urmărește, iar condițiile în care se vor desfășura cursurile vor fi stabilite de școli, cu avizul DSP-urilor.

„Avem linii pe care le urmărim, vor fi pregătiţi, vor şti ce au de făcut. Oricum, ca procedură va fi, probabil, o procedură, la propunerea şcolii cu avizul DSP şi al Inspectoratului Şcolar. Deciziile, altele decât decizia efectivă de deschidere normală a şcolii, vor fi luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a spus Ludovic Orban.

El a explicat că guvernul nu intenționează să impună aceeași măsură la nivel national ci dorește să trateze diferențiat toate problemele legate de începerea școlilor, în funcție de contextul epidemiologic din fiecare comunitate.

Premierul  a mai spus că părinții vor fi puși la curent cu toate aspectele legate de organizarea cursurilor și vor ști dacă o parte dintre elevi vor învăța în sălile de clasă, iar cealtă în sistem online.

„Cu siguranţă, datele precise le vor avea, să spun, cu două săptămâni, o săptămână înainte de începerea şcolii, pe baza datelor epidemiologice pe care le avem la zi şi informaţiile sunt publice şi sunt făcute de INSP”, a precizat Ludovic Orban.

Orban a subliniat că va exista o platformă care să permită organizarea cursurilor online în fiecare școală din România.

„Cert este că fiecare şcoală va trebui să aibă o platformă de organizare a lecţiilor online. Asta este obligatoriu”, a afirmat Orban.

Premierul a explicat, totodată, că autorităţile centrale vor face tot ce depinde de ele să asigure accesul la internet pentru cele aproximativ 18% dintre şcolile care în momentul de faţă nu au această posibilitate.

Statisticile COVID. Peste 36% din decese în patru județe și municipiul București

Cum să-ți cureți singur laptopul, fără să apelezi la firmele specializate