Orban spune că guvernarea liberală, una „monocoloră”, a acţionat în condiţii „extrem de dificile”, de epidemie, criză economică, şi a adăugat că, în opinia, sa Executivul pe care îl conduce şi-a făcut datoria.

„Contrazic această informaţie, în general, cine dă publicităţii sondajele de opinie le dă cu scopul de a manipula. Partidul Naţional Liberal stă bine în sondaje şi cei care dau publicităţii sondajele urmăresc să creeze această percepţie că Partidul Naţional a scăzut. Partidul Naţional Liberal, în condiţii extrem de dificile, gândiţi-vă că suntem un guvern monocolor, avem o bază parlamentară, dacă adăugăm şi USR şi PMP cu care suntem într-o relaţie mai apropiată, hai să zic şi UDMR, nu avem 50% în Parlament, deci avem o bază parlamentară fragilă”, a spus premierul.

Potrivit lui Orban, „ne confruntăm cu o situaţie cu care nu s-a confruntat nimeni, epidemie, criză economică, secetă, situaţii extrem de dificile la care fost nevoie de răspunsuri foarte consistente şi foarte rapide „, a declarat Ludovic Orban, duminică, la B1 Tv, întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora PNL a scăzut în sondajele de opinie”.

Liderul PNL a adăugat că, în opinia sa, guvernarea liberală „şi-a făcut datoria”.

„Eu cred că ne-am făcut datoria. Am salvat vieţi, am salvat locuri de muncă. Vă dau numai nişte date, pe luna mai, numărul angajaţilor cu contract de muncă, pe mai 2020, era numai cu 14.000 mai mic faţă de numărul angajaţilor cu contract de muncă din mai 2019”, a mai spus Orban.

 

Conform ultimului sondaj Sociopol, PNL se află pe primul loc în preferințele românilor. Astfel, 33% dintre sufragii ar reveni liberalilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Trebuie spus că de când cu pandemia, liberalii au pierdut cinci procente, de la 38 la 33%.

PSD se află pe locul al doilea, cu 28%. Podiumul este încheiat de Alianța USR-PLUS cu 14%, urmată de Pro România condusă de Victor Ponta cu 11%.