Premierul Ludovic Orban a comentat ceea ce s-a întâmplat joi, la conferința de presă organizată de Nicușor Dan, când mai multe camioane ale Primăriei Sector 5 s-au plimbat în jurul său, clacsonând și făcând zgomot ca să-l împiedice să vorbească.

„Deci niște nesimțiți care-și bat joc de București de patru ani au ajuns să considere Bucureștiul moșia lor. Trotuarul, drumul, parcurile, grădinile reprezintă spațiul public și aparțin fiecărui bucureștean. Orice om vrea să se plimbe, să facă o declarație are acest drept”, a declarat premierul Ludovic Orban.

El a acuzat-o direct pe Gabriela Firea, actualul primar general, care s-ar fi aflat în spatele acțiunii cu camioane.

„Nenorociții care-și bat joc de București, toți haidamacii lui Firea și Pandele nu-i permit candidatului nostru la primărie nici măcar să facă o declarație în spațiul public”, a declarat premierul Orban.

În opinia sa, PSD a dat dovadă de un comportament golănesc, motiv pentru care le-a cerut social-democraților să înceteze cu astfel de șicane.

Joi dimineață, Nicușor Dan a susținut o nouă conferință de presă, în intersecția dintre străzile Progresul și Constantin Istrati, care a fost bruiată de mașinile de salubrizare din Sectorul 5. Mașinile de salubrizare s-au plimbat în jurul locației aleasă de Nicușor Dan, claxonând insistent în apropierea acestuia și a jurnaliștilor.

Deși în intersecție s-a aflat și un polițist local, acesta n-a intervenit în nici un fel, chiar dacă autovehiculele Primăriei tulburau liniștea publică. Dimpotrivă, agentul i-a cerut lui Nicușor Dan să dea dovadă de decență, în momentul în care acesta i-a reproșat că nu ia măsuri împotriva turbulenților.

În urmă cu două săptămâni, viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să-l împiedice pe Nicușor Dan să susțină o altă conferință de presă organizată tot în spațiul public, în Prelungirea Ghencea.

Cei doi au ajuns să se îmbrâncească după ce Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a intervenit încercând să-i întrerupă discursul.

Nicușor Dan a atras atenția că 250 de milioane de lei au fost investiți în infrastructura orașului de-a lungul perioadei 2017 – 2019, mai puțin de jumătate decât a fost evaluată lucrarea pentru Prelungirea Ghencea. Aurelian Bădulescu a contestat cifrele prezentatespunând că sunt false și nu corespund realității.

 

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: „La fiecare eșec acuză un sabotaj”

Asta doare! Nicușor Dan n-o vede pe Firea nici președinte de scară de bloc