Evenimentul Zilei > Politica > Orban: Cinci parlamentari PNL vor absenta la votul în cazul lui Ungureanu
Orban: Cinci parlamentari PNL vor absenta la votul în cazul lui Ungureanu

Orban: Cinci parlamentari PNL vor absenta la votul în cazul lui Ungureanu

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat azi că, în cazul în care parlamentari liberali vor absenta nemotivat la votul în privinţa nominalizării pentru funcţia de director al SIE a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, se vor aplica sancţiuni împotriva acestora, însă a arătat că nu are motive să creadă că acest lucru se va întâmpla.

El a precizat că cinci parlamentari vor absenta motivat la acest vot, trei fiind cazuri medicale, iar doi sunt plecaţi în străinătate.

"După părerea mea, absenţi nu vor fi decât care au motive obiective, fie sunt bolnavi, fie sunt netrasportabili, fie unul, doi sunt plecaţi în străinătate. (…) Dacă vor absenta nemotivat (n.r. ar putea fi sancţionaţi). Nu am niciun fel de motive să cred că vor fi absenţi nemotivat", a spus Orban, în această dimineaţa, citat de Agerpres.

El a subliniat că PNL poartă discuţii cu celelalte grupuri cu privire la votul în cazul lui Ungureanu.

"Capacitatea de a obţine majoritatea stă în puterea noastră de a-i convinge pe parlamentarii neafiliaţi, din grupul minorităţilor şi din grupul democrat-popular cu care purtăm discuţii şi negocieri. Va depinde şi de mobilizare, mobilizarea, pe de-o parte, PNL, UDMR, UNPR versus PSD, PC, PLR. (…) Ne-am exprimat disponibilitatea de a discuta chiar la nivelul grupului, dacă ne invită pe mine, pe candidat – Mihai-Răzvan Ungureanu, la şedinţa grupului democrat-popular, participăm cu cea mai mare plăcere", a spus Orban.