Evenimentul Zilei > Politica > Orban, cerere imediată pentru miniștrii săi. „Obligaţia noastră este de a servi”
Orban, cerere imediată pentru miniștrii săi. „Obligaţia noastră este de a servi”

Orban, cerere imediată pentru miniștrii săi. „Obligaţia noastră este de a servi”

Premierul Ludovic Orban, a cerut joi, membrilor Guvernului, să aibă o prezență activă în cadrul reuniunilor Consiliului Uniunii Europene și o colaborare cât mai strânsă cu noii comisari ai Comisiei Europene.

„Vă solicit o prezenţă activă la toate reuniunile care vor avea loc la nivelul Consiliului Uniunii Europene, cu formaţiunile Consiliului Uniunii Europene din care faceţi parte. De asemenea, vă solicit o legătură cât mai serioasă de colaborare, de informare reciprocă, cu noii comisari europeni din Comisia Europeană.

În ceea ce mă priveşte, mi-am trecut printre priorităţi o deplasare la Bruxelles pentru a avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European, cu preşedintele Parlamentului European şi cu câţiva comisari europeni importanţi. Suntem un guvern proeuropean, un guvern care înţelege foarte bine statutul pe care îl are România de membru al UE. Obligaţia noastră este de a servi cât mai bine interesele cetăţenilor, de a fi activi în toate deciziile care se iau la nivel european”, a declarat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.