Evenimentul Zilei > Politica > Orban cere demisii în masă! „Au torpilat intervenția”
Orban cere demisii în masă! „Au torpilat intervenția”

Orban cere demisii în masă! „Au torpilat intervenția”

La începutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Ludovic Orban a cerut ca cei care nu și-au făcut treaba în cazul incidentului din Portul Midia să fie demiși

„Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei care nu și-au făcut datoria să fie demiși din funcții. Îi cer ministrului de Interne să analizeze acțiunea prefectului, a comandamentului pentru situații de urgență, domnul ministru al Transporturilor să pună la punct toate măsurile care se impun.

Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie demiși. Trebie să știți că am luat decizia de a-l desemna pe domnul Robert Chioveanu șef la DSV și de a-l trimite la fața locului pentru că cei care aveau delegarea atribuților au torpilat intervenția”, a declarat Ludovic Orban.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, l-a anunțat pe premier că au fost salvate 230 de oi.

„O să vă fac o informare în detaliu cu privire la situația la zi. În acest moment au fost salvate 230 de oi. Sunt absolut convins că dacă intervenția ar fi fost fermă în prima zi cu acele decupaje în corpul navei ar fi putut fi salvate mult mai multe animale”, a declarat Bode.