Evenimentul Zilei > Politica > Orban, atac la USR: „Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale”
Orban, atac la USR: „Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale”

Orban, atac la USR: „Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale”

Tema Autostrăzii Unirii, pe traseul Târgu Mureș - Iași - Ungheni, agită apele între parteneri. Joi, premierul Ludovic Orban l-a pus la punct pe un deputat al USR care a spus că nu există șanse să primim, pentru acest proiect, fonduri europene.

Orban a declarat joi că Autostrada Unirii reprezintă o prioritate pentru Guvern, iar Executivul va susţine finanţarea tronsoanelor din acest proiect din fonduri europene.

Întrebat dacă Autostrada Iaşi – Târgu Mureş poate fi construită din fonduri europene, în condiţiile în care deputatul USR Cătălin Drulă a afirmat anterior că acest proiect nu s-ar afla pe lista celor finanţate din următorul buget european, Orban a răspuns: „Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate ştii astăzi câţi bani vom avea din fonduri europene pentru infrastructura de transport şi care este lista proiectelor care vor fi finanţate din fondurile europene alocate de Uniunea Europeană în exerciţiul financiar multianual 2021-2027.

Pentru noi, Autostrada Unirea, ca şi Autostrada Sibiu – Piteşti, ca şi autostrada de centură a Bucureştiului, ca şi finalizarea tronsoanelor rămase pe Lugoj – Deva, pe Sebeş – Turda… deci repet, Autostrada Unirii reprezintă o prioritate, ea este inclusă în masterplan, avem o bază de negociere şi noi vom susţine finanţarea tronsoanelor de autostradă de pe Autostrada Unirii din fonduri europene”.

Primul ministru a adăugat că Guvernul are argumente „suficient de serioase” pentru a putea obţine finanţarea pentru această autostradă, scrie Agerpres.

Deputatul USR Cătălin Drulă a susținut miercuri că – deși premierul Ludovic Orban evită sa recunoască public, România nu are șanse să primească, în următorii ani, bani europeni pentru a construi Autostrada Unirii.