Evenimentul Zilei > Politica > Orban, asigurări despre recursul compensatoriu. „Vom găsi cea mai bună soluție”
Orban, asigurări despre recursul compensatoriu. „Vom găsi cea mai bună soluție”

Orban, asigurări despre recursul compensatoriu. „Vom găsi cea mai bună soluție”

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că în programul de guvernare al PNL, una dintre măsurile urgente o reprezintă abrogarea recursului compensatoriu.

Premierul a declarat că va fi găsită cea mai bună soluție pentru abrogarea măsurilor care au pus în pericol viața și siguranța cetățenilor.

„La măsuri urgente se află proiectul de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu. Am văzut că sunt anumite interpretări. Ăsta e programul nostru de guvernare, asta vom face. Vom găsi cea mai bună soluție pentru abrogarea măsurilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața și siguranța cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban.

Reacția lui Ludovic Orban vine după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat joi că o abrogare a recursului compensatoriu „peste noapte” ar crea mai multe probleme.

„O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei”, a mai spus Predoiu.