Evenimentul Zilei > Politica > Orban aruncă bomba la final de 2019: „Marți demarăm procedura”
Orban aruncă bomba la final de 2019: „Marți demarăm procedura”

Orban aruncă bomba la final de 2019: „Marți demarăm procedura”

Ludovic Orban anunță un record în materie guvernamentală! Echipa pe care o conduce își va asuma răspunderea parlamentară pe mai multe legi, pe care le grupează în două pachete.

„Ne angajăm răspunderea pe două pachete de legi. Prima: pentru un proiect ce va cuprinde modificări în două domenii, va cuprinde legea plafoanelor bugetare. Vrem să terminăm legea bugetului până la sfârșitul anului. Dar, pentru asta avem nevoie de aprobarea legii plafoanelor. Bugetul nu poate fi aprobat fără această lege. Prima angajare va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiției, cu pensionarea magistraților, cu completele de 2 la 3, și intrarea în magistratură. La anul, ele nu vor mai exista.

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 6 decembrie 2019

Vom abroga ordonanța 51 ca să permitem decontarea navetei școlare.

Marți vom adopta și atunci vom demara procedura de răspundere.

NE vom angaja răspunderea pentru abrogarea OUG 114. Ea este în dezbatere parlamentară, dar am înțeles că unii vor să înăsprească condițiile. Suntem obligați, dacă vrem să punem lucrurile în normalitate, trebuie să ne angajăm răspunderea, nu în ședința de marți, ci în cea următoare.

Vă cer să fiți circumspecți pentru cheltuielile de final de an. Încercăm să reducem la un procent cât mai mic al deficitului bugetar. Cer ministrului Finanțelor și Dezvoltării să pregătească situația cu necesitățile de plată pentru autoritățile locale pentru a asigura funcționarea acestora.”, a spus Ludovic Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: