Evenimentul ZileiPoliticaOrban anunță modificarea OUG 114: „Este criminal!“ Posibilă asumare a răspunderii

Orban anunță modificarea OUG 114: „Este criminal!“ Posibilă asumare a răspunderii

Orban anunță modificarea OUG 114: „Este criminal!“ Posibilă asumare a răspunderii
Guvernul va încerca să corecteze Ordonanţa 114, a declarat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe care se desfășoară la Academia de Studii Economice. Modificările ar putea fi făcute prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

El a calificat acest act normativ, care a bulevarsat economia românească drept „criminal“. Ludovic Orban a participat la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri“, organizată de CursDeGuvernare.ro, cu sprijinul ASE şi AMCHAM.

Potrivit lui Orban, Guvernul va încerca să facă o serie de „corecţii la Ordonanţa 114, care este un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile de activitate“.

„Dacă nu va exista o majoritate în Parlament sau timpul necesar pentru adoptarea de Camera Deputaților a proiectului de lege pentru modificarea OUG 114/2018, o soluție este asumarea răspunderii guvernului în Parlament în această sesiune parlamentară”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că marele păcat al guvernărilor PSD a fost instabilitatea legislativă în domeniul fiscal, fapt ce a bulversat societatea și economia, care a făcut eforturi pentru a se adapta ritmului schimbărilor legislative.

În decembrie 2018 Guvernul PSD a adoptat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene. Actul normativ a fost contestat încă de la început de mediul de afaceri dar și de politicienii Opoziției de la acel moment, pe motiv că produce efecte negative în economia românească. În ciuda controverselor, PSD a refuzat să-l abroge ori să-I aducă modificările menite să-I corecteze derapajele.


Accesează: