În urma pandemiei de coronavirus vor apărea efecte sociale şi economice negative, care se vor dovedi a fi de durată, „în absenţa unor măsuri corespunzătoare care să limiteze riscurile economice” pentru companiile şi angajaţii din România.

În acest sens, Ludovic Orban a precizat că la nivelul Guvernului a fost realizată o consultare amplă, iar în perioada următoare va fi adoptat un Plan de măsuri de combatere a riscurilor economice. Liderul PNL promite că va folosi toate resursele posibile din fonduri publice şi europene, rambursabile şi nerambursabile, pentru a sprijini mediul economic.

„Vom iniţia negocieri cu Comisia Europeană, cu instituţiile financiare internaţionale şi cu entităţile bancare locale pentru a pregăti programe de sprijin pentru companiile din România. În acelaşi timp, obligaţiile de plată ale statului către cetăţeni şi companii vor fi onorate fără întârziere şi fără nicio tergiversare birocratică. Dimpotrivă, în măsura posibilităţilor, vor fi compensate sau amânate la plată diverse obligaţii fiscale şi bugetare datorate de persoanele fizice şi juridice din România”.

Ludovic Orban este ferm: „Niciun cetăţean român, nicio companie din România şi niciun angajat român nu va fi lăsat singur de Guvernul României în faţa riscurilor economice globale provocate de Covid-19”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE