Evenimentul Zilei > Politica > Orban, anunț de ultim moment privind recursul compensatoriu. Când vine în Parlament
Orban, anunț de ultim moment privind recursul compensatoriu. Când vine în Parlament

Orban, anunț de ultim moment privind recursul compensatoriu. Când vine în Parlament

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, la finalul Biroului Permanent al PNL, despre abrogarea recursului compensatoriu dar și despre abrogarea OUG 114.

Premierul a declarat că va veni în Parlament pentru două pachete distincte.

„Două pachete distincte. Adică pachetul economic cu abrogarea OUG 114, pe de-o parte, și pachetul juridic care cuprinde prorograrea termenului de intrare în vigoare pentru cele trei articole din legile justiției, pensionarea anticipată a magistraților, creșterea vechimii de la doi la patru ani pentru intrarea în magistratură și trecerea de la completurile de doi la completurile de trei. De asemenea, pentru abrogarea recursului compensatoriu.”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă va veni în Parlament o singură dată, premierul a declarat:

„Putem să o facem o dată sau de două ori. (…) Simplu, așa cum spune Constituția. Când Guvernul își angajează răspunderea, înaintează Parlamentului proiectul de lege sau, cum a decis CCR modificări la mai multe proiecte de lege – pentru că nu e interzis. Prin intermediul angajării răspunderii pentru un proiect de lege, prin decizia CCR și prin practica care a fost de-a lungul celor 30 de ani.”, a adăugat Orban.

El a mai declarat că va demara consultări cu CSM pe tema SIIJ, la sfârșitul alegerilor din cadrul CSM.

Este în curs de consultare, consultare care a fost inițiată de Ministerul Justiției, consultarea magistraților. Dacă în celelalte privințe există un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM știți foarte bine că urmează să aibă loc alegeri și vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, după ce vor avea loc aceste alegeri”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că vor fi făcuți pași pentru încheierea cât mai rapidă a MCV.

Evident că, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face pași înainte pentru a ajunge cât mai repede la încheierea Mecanismului de Cooperare și Verificare pentru România, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui să transpunem în practică recomandările formulate de Comisia Europeană, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, inclusiv, cele legate de Secția Specială”, a încheiat Ludovic Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: