Orașul Reciclării 2015

Orașul Reciclării 2015

Un număr de 46 de municipii şi oraşe din România se luptă, în acest an, pentru titlul de "Oraşul Reciclării 2015", la ediţia a III-a fiind înscrise cu 60% mai multe primării faţă de prima ediţie, au anunţat, marţi, organizatorii într-un comunicat de presă.

Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014, autorităţile locale înscrise în competiţie trebuie să dovedească faptul că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Potrivit organizatorilor, Eco-Rom Ambalaje, cele 46 de municipii şi oraşe înscrise la ediţia a III-a a 'Oraşului Reciclării' sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt, printre altele, calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat pentru fiecare locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câştigătorul competiţiei va primi Marele Premiu ce constă într-un un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile.

În plus, în premieră anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea pe podiumul competiţiei se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high tech din cadrul programului educaţional 'Laboratorul Verde al Reciclării', prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.

De asemenea, municipalitatea care va obţţne locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competiţia "Oraşul Reciclării" se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.