Orașul In-vizibil, dezvăluit bucureștenilor

Orașul In-vizibil, dezvăluit bucureștenilor

Coregraful Cosmin Manolescu și invitații săi prezintă candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, într-o serie de întâlniri publice.

București a intrat în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, cu un concept inovator, Orașul In-vizibil, care urmărește să facă vizibilă cultura și să aducă arta mai aproape de locuitorii orașului.

Bucureștenii pot afla detalii despre candidatura orașului, în perioada 18 noiembrie – 10 decembrie 2015. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București organizează o serie de prezentări publice ale dosarului de candidatură înscris pe 10 octombrie la Ministerul Culturii. Astfel, pe parcursul a șapte întâlniri deschise publicului larg, curatorii proiectului București 2021 vor prezenta diverse aspecte legate de conceptul și programele cu care orașul a intrat în competiție. Întâlnirile vor fi structurate pe modelul unor prezentări teoretice și studii de caz, urmate de sesiuni de întrebări, astfel că oricine poate afla în detaliu aspecte legate de dimensiunea europeană a proiectului, viziunea artistică sau programele București 2021. Prezentările vor fi susținute de membrii Curatoriumului București 2021, cei care au conceput, pe parcursul acestui an, programele înscrise în dosarul de candidatură: Anca Ioniță, Nicoleta Bițu, Antigona Silvia Rogozea, Codruța Cruceanu, Svetlana Cârstean, Teodor Frolu, Cătălin Crețu, Cosmin Manolescu. Întâlnirile vor fi moderate de Cosmin Manolescu, Antigona Silvia Rogozea și Anca Ioniță.

Prima întâlnire va avea loc miercuri, 18 noiembrie, la ARCUB Gabroveni, începând cu ora 18.00. Arhitectul Teodor Frolu și coregraful Cosmin Manolescu vor prezenta dimensiunea europeană a proiectului București 2021, iar discuția va fi moderată de Anca Ioniță, critic de teatru, coordonatorul Curatorium București2021.