Oraşele europene pe care trebuie neapărat să le vezi

Oraşele europene pe care trebuie neapărat să le vezi

O escapadă de câteva zile într-un mare oraş din Europa te poate costa până la câteva sute de euro, mai ales dacă vrei să colinzi magazinele sau să guşti din viaţa de noapte.

Sunt câteva oraşe europene în care trebuie să petreceţi câteva zile indiferent dacă vreţi să vă reînnoiţi garderoba, să vă pierdeţi prin muzee sau să dansaţi prin cluburile de noapte. O escapadă de trei zile costă până în 300 de euro. Distracţia este mai ieftină la Milano, Budapesta şi Istanbul. Relaxare termală la Budapesta

Dacă nu vreţi să vă aventuraţi prea departe de casă, capitala Ungariei este o alegere potrivită. La o distanţă de mai puţin de două ore cu avionul, Budapesta te îmbie cu cele mai savuroase prăjituri cremoase, cu frumoasele cafenele şi cu o baie de aburi la somptuoasele băi termale Gellért. "Datorită subvenţiilor guvernamentale, biletele costă de la 2.800 de forinţi (aproximativ 9,52 euro, n.r.), iar un masaj de 20 de minute costă 10,5 euro", declară Mircea Vladu, director Prestige Tours. Distracţia costă în jur de 226 de euro de persoană, dacă optaţi pentru o cazare de patru stele. Shopping la Istanbul Pentru cei care vor să se piardă câteva zile prin magazine şi să se întoarcă în ţară cu geamantanul plin de haine este recomandabilă o oprire în Istanbul. Marele Bazar format din circa 4.000 de magazine este un labirint cu 61 de străzi acoperite unde găsiţi orice: de la bijuterii la carpete, de la haine din piele la antichităţi.

"Dacă doriţi să cumpăraţi haine la modă, alegeţi zona Cukurcuma sau Nisantasi. Preţurile sunt reduse cu 20% până la 60% şi sunt mai avantajoase decât în România", declară Marius Berca, director de marketing al agenţiei Christian Tour. Trei zile de cumpărături cu o cazare la un hotel de trei stele costă de la 100 de euro de persoană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru haine croite după ultima modă nu trebuie să rataţi Milano, destinaţie de city break accesibilă românilor. Patru zile de vizitat muzee şi magazine costă până în 200 de euro. Această sumă cuprinde biletul de avion, cazarea şi micul dejun. Tot ce mai trebuie să ai sunt banii pentru intrarea la muzee sau în galeriile de cumpărături. După shopping, puteţi intra în atmosfera specifică milanezilor cosmopoliţi savurând o cafea cu mentă în Piaţa Domului. Distracţie pentru toată familia, la Viena

Deşi este una dintre destinaţiile de shopping preferate de români mai ales în perioada marilor reduceri, Viena este potrivită şi pentru o escapadă alături de întreaga familie, atât datorită istoriei locului, cât şi posibilităţilor pe care le oferă pentru a petrece timpul alături de copii. Un astfel de răsfăţ costă puţin peste 209 euro de persoană. În aceşti bani intră biletul de avion, taxele de aeroport şi trei nopţi cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele.

25-30 milioane de euro cheltuie românii anual la shopping în străinătate

PARIS

Escapada îndrăgostiţilor

O minivacanţă în capitala Franţei nu este deloc ieftină. O escapadă romantică cu trei nopţi de cazare costă aproape de 300 de euro de persoană, dacă apelezi la o agenţie de turism. Ca să ieşi ceva mai ieftin, ai putea să-ţi rezervi singur biletul de avion şi hotelul, şi e recomandat să faci acest lucru cât mai din timp.

Potrivit calculelor EVZ, o distracţie de weekend spre finalul lunii martie vă costă circa 170 de euro de căciulă. Consultanţii în turism chestionaţi de EVZ spun că pachetele de city break pentru Paris sunt achiziţionate mai ales de către cupluri şi de către familii. Să nu uităm că o excursie la Disneyland ar putea fi cel mai bun cadou pentru cei mici. Un astfel de răsfăţ costă circa 285 de euro de persoană. În aceşti bani intră biletul de avion, cazarea, dar şi biletul de acces pentru o zi in cele două parcuri Disney, Walt Disney Studios şi Disneyland Park. AMSTERDAM

Distracţie în gaşcă

Un sfârşit de săptămână în cel mai libertin oraş al Europei nu este deloc ieftin. Biletul de avion şi cazarea timp de trei nopţi la un hotel de trei stele îţi va scoate din buzunar cel puţin 286 euro.

Amsterdamul se vizitează numai cu prietenii şi cu preponderenţă primăvara. Distracţia nu poate să înceapă decât în cartierul Felinarul Roşu, unde găseşti de la sex-shop-uri, baruri gay, până la cinematografe, teatre, muzee, cafenele, restaurante şi multe ferestre cu femei în lenjerie intimă. Un număr impresionant de cluburi şi baruri se găsesc în zona Nieuwezijds Voorburgwal. Printre cele mai cunoscute se numără Paradiso şi Melkweg.