UPDATE, 16.10: Criminalul se numeşte Zappa Aldisio Andreea şi este patronul firmei AZ Impex din Arad. De dimineaţă, italianul a venit la Oradea unde l-a aşteptat pe Nemeş în faţa blocului.

Din primelei informaţii furnizate de italian anchetatorilor, acesta a vrut să recupereze o sumă de bani de la Nemeş. În loc de o dată certă, orădeanul a râs de el, fapt ce l-a enervat crunt pe Zappa, care şi-a pierdut nervii, a mers la maşina cu care venise, a luat o puşcă de vânătoare şi i-a zburat creierii partenerului de afaceri.

Puşca avea ţeava retezată, element spefici mafiei siciliene. În Sicilia, membrii Mafiei taie ţeava puştii pentru a o putea ascunde sub haină şi pentru a-i creşte puterea de foc. Acest detaliu poate conduce la ipoteza că Aldisio Zappa face parte din Mafie. 
UPDATE 10.43: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunțat că a preluat cercetările în acest caz. Cetățeanul italian, care a fost reținut la 40 de minute după comiterea faptei, este audiat în acest moment la Poliția Tinca.
Victima se numeşte Nemes Attila, avea 35 de ani și a fost împușcată de mai multe ori, pe strada Aluminei, din Oradea, în zona capului și a toracelui. Echipajul SMURD care a ajuns la fața locului a încercat să-l resusciteze, timp de aproape 50 de minute, însă tânărul nu a mai putut fi salvat.
"Leziunile de la nivelul capului au făcut imposibilă resuscitarea. În jurul orei 9.20, medicii au constatat decesul", a declarat, pentru Realitatea TV, purtătorul de cuvânt SMURD Bihor, Adrian Borcea.
Atacatorul, în vârstă de 58 de ani, a fost prins în localitatea Tinca și a fost dus la audieri, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor, Alina Dinu, citat de Agerpres.
Acesta ar fi cetățean italian și ar fi avut relații de afaceri cu victima. Suspectul a fost prins în timp ce se afla într-o mașină, iar asupra sa a fost găsită și arma crimei.