Evenimentul Zilei > Social > Ora Pământului, sărbătorită prin lansarea a mii de lampioane. Sau nu?
Ora Pământului, sărbătorită prin lansarea a mii de lampioane. Sau nu?

Ora Pământului, sărbătorită prin lansarea a mii de lampioane. Sau nu?

ONG Mare Nostrum din Constanța, sărbătorește, astăzi, Ziua Pământului, prin stingerea tuturor luminilor și aprinderea a 2000 de lumânări în parcul Tăbăcărie din oraș, recomandând să nu se lanseze lampioane Universitatea Ovidius pregătește însă, în aceeași locație și pentru aceeași sărbătoare, lansarea a 2000 de lampiooane.

ONG Mare Nostrum îi invită pe constănțeni să renunte, astăzi, la a consuma energia electrică de acasă și să se bucuri de atmosfera creată de cele peste 2000 de lumânări aprinse de voluntari în parc. “Pe 25 martie 2017, timp de o oră, se sting toate luminile!  Te așteptăm alături de noi, în atmosfera creată de lumina lumânărilor în Parcul Tăbăcărie, în intervalul 20:30-21:30, să celebrăm Ora Pământului sub cerul liber! Important! Te rugăm să lași lampioanele acasă! La eveniment, este strict interzisă lansarea lor. Parcul este cel mai nepotrivit loc, pentru a lansa surse de foc necontrolat!”, este chemarea ONG Mare Nostrum. 

Universitatea “Ovidius” Constanța, pe de altă parte, are alte planuri. În aceeași locație și în același interval orar. Este anul Ovidius și studenții sunt implicați în organizarea mai multor evenimente care comemorează împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului exilat în cetatea Tomis. De aceea, cu acordul primăriei Constanța, “vă aşteptăm în Parcul Tăbăcărie, Zona Amfiteatru, în timpul Orei Pământului (între 20:30 şi 21:30), să stingem lumina şi să lansăm cele  2.000 de lampioane pregătite  în semn de omagiu pentru cei 2.000 de ani de la moartea poetului latin.