„Ora Pământului” la Guvern. Se sting luminile la Palatul Victoria

„Ora Pământului” la Guvern. Se sting luminile la Palatul Victoriasursa foto. Facebook

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse, sâmbătă, 23 martie, în intervalul 20.30 -21.30, pentru a marca „Ora Pământului”. Guvernul se alătură astfel campaniei globale de mediu, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, care îi îndeamnă pe români să protejeze Mediul.

Ora Pământului. Luminile Palatului vor fi stinse

Palatul Victoria

Palatul Victoria. Sursă foto: Dreamstime

Gestul simbolic, de a închide lumina pentru o oră, ar trebui să ne facă să conștientizăm importanța schimbărilor climatice și importanța protejării resurselor naturale.

„Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituţii, organizaţii nonguvernamentale şi simpli cetăţeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conştiinţa cât mai multor români ca un gest de responsabilitate şi acţiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranţa climatică a planetei", a precizat premierul Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Ce reprezintă stingerea luminilor, de fapt. Sloganul anului 2024

Desfăşurată în ultima sâmbătă a lunii martie, pe 23 martie 2024, Ora Pământului (Earth Hour) este cunoscută pentru momentul "stingerea luminilor", la care au participat oameni din întreaga lume încă de la prima marcare în 2007, pentru a arăta un sprijin simbolic pentru planetă şi pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele de mediu care afectează pământul, potrivit www.earthhour.org/.

Astfel, se încurajează economia de energie. În 2024, plecând de la sloganul „Economia de energie, este doar un simplu comutator!", Earth Hour şi Epson se unesc pentru a îndeplini obiectivul comun de a inspira mai mulţi oameni pentru a lua măsuri pozitive pentru planeta noastră, potrivit sursei citate.

Specialiștii în protecia Mediului sunt îngrijorați de efectul nociv al activităţile umane, care  distrug natura într-un ritm mult mai rapid decât se poate reînnoi.

Astfel, oamenii, comunităţile, întreprinderile şi guvernele sunt încurajate să  intensifice urgent eforturile pentru a proteja Pământul.

Instituțiile din întreaga lume marchează Ora Pământului

Turnul Eiffel, capcană pentru doi turiști

S-au îmbătat și au rămas blocați în cunoscutul obiectiv turistic. Sursa: Arhiva EVZ

De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră în institușii și clădiri reprezentantive:  la Paris - Turnul Eiffel, Primăria, Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf şi Piaţa Concordiei; la Lisabona - Turnul Belem şi mănăstirea Jeronimos; la Londra - Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei; Fântâna din Geneva, catedralele din Lausanne şi Fribourg, castelul din Chillon; turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malaysia); Burj Khalifa (829 m, 200 de etaje) din Dubai (Emiratele Arabe Unite)

 

 

articol sustinut