Oprișan a anunțat ieri, la începutul unei ședințe a conducerii centrale a partidului că vrea să își depună candidura, la Congresul extraordinar, pentru o funcție de conducere în partid.

„Nu am candidat în anul 2015 la Congres pentru că am spus foarte clar: «Nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului». De data asta, pentru că am demonstrat întregii națiuni că sunt nevinovat și nu am nicio legătură cu ceea ce mi-a fost adus ca acuzații, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcție de conducere în PSD, a spus social-democratul, fără să precizeze ce funcție își dorește.

Negocieri

Surse din PSD au spus ieri EVZ că Oprișan țintește a doua funcție din ierarhia PSD, în contextul în care actualul președinte executiv al partidului, Niculae Bădălău, ocupă interimar funcția, nefiind ales într-un Congres. Bădălău a afirmat recent că nu ştie dacă mai vrea să ocupe funcția centrală și că îi este dor de perioada în care era preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. „Cincizeci și unu la sută aş înclina să nu mai candidez (la Congres, n.red.), ţinând cont de vârstă, am 57 de ani”, a declarat acesta.

În cazul în care nu va găsi susținere în partid pentru a-l seconda pe Liviu Dragnea, Oprișan va candida pentru o funcție de vicepreședinte național al PSD. PSD va decide într-o ședință viitoare a conducerii partidului pentru ce funcții vor fi organizate alegeri la Congres.

Prezidențiabil

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a apreciat recent că „principala temă” a Congresului ar trebui să fie stabilirea candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2019. „Intrăm într-o logică de campanie, românii trebuie să-l cunoască pe candidatul PSD. Preşedintele partidului este persoana cea mai indicată, potrivită şi care trebuie să îşi preia acest rol cât se poate de serios”, a spus ea săptămâna trecută. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că pe „lista scurtă” cu potențiali candidati PSD sunt Liviu Dragnea, Gabriela Firea și premierul Viorica Dăncilă.