Oprescu "a controlat" inundaţiile pe Facebook

Oprescu "a controlat" inundaţiile pe Facebook

Primarul general al Capitalei ştia că pot apărea inundaţii în zonele depresionare.

O ploaie torenţială de 40 de minute a transformat , vineri seară, mai multe zone ale Bucureştiului în peisaje apocaliptice. Reprezentanţii de la Apa Nova îi acuzau pe meteorologi că nu i-au avertizat din timp. În replică, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au spus că au respectat întocmai protocolul. Primarul General Sorin Oprescu n-a intervenit, avea situaţia sub control, dar pe Facebook. Pe profilul său virtual de campanie a prezentat unde s-a intervenit, numărul de reclamaţii şi tipurile acestora. Nimic despre motivul acestor inundaţii şi cum ar putea fi evitate în viitor. Problema nu e nouă, doar că Oprescu a sperat că în mandatul său nu va ploua niciodată torenţial.

"La Primăria Capitalei există un studiu de fezabilitate, realizat pentru zonele depresionare din Bucureşti, care oferă soluţii pentru problema scurgerii pluviale în timpul ploilor de mare intensitate. Sorin Oprescu ştie despre el, dar nu a făcut nimic. În contractul cu Apa Nova este trecut faptul că de aceste construcţii se ocupă primăria", a declarat Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei.

Potrivit celor de la Apa Nova, Bucureştiul are aproximativ 29 de zone inundabile la o ploaie mai puternică. Dintre acestea cele mai critice sunt zonele: Izvor, Eroilor, perimetrul Podului Colentina, intersecţia bulevardelor Nicolae Grigorescu cu Theodor Pallady, strada Codrii Neamţului, în dreptul Palatului Copiilor sau Teatrul Naţional de Operă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit studiului de fezabilitate, în zonele depresionare din Capitală, canalele de colectare ale apelor pluviale nu mai fac faţă la condiţiile actuale. O mare parte din apele pluviale din zona centrală sunt preluate de un canal care trece pe sub Dâmboviţa. În urma unor controale făcute cu roboţi şi scafandri s-a ajuns la concluzia că acesta este destul de mic şi ar fi nevoie de lucrări hidrologice. Cod galben de ploi şi grindină

De astăzi şi până mâine la ora 16.00, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis cod galben de instabilitate atmos­ferică şi cantităţi de apă însemnate. Astfel, în Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în sud-estul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Orientali, vor fi averse, descărcări electrive, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 de litri/mp şi chiar între 40 şi 50 l/mp în unele locuri. Vremea urâtă se menţine şi mâine. Sunt şanse să se mai încălzească uşor de miercuri, însă cerul va fi noros şi sunt posibile averse însoţite de descărcări electrice.