Această soluție a fosta dusă în discuție, marți, și de către fostul premier Victor Ponta, lider al partidului Pro România. Acesta a spus că va discuta despre schimbarea regulamentului și cu parlamentari social-democrați, pentru că, în opinia sa, sunt mulți deputați anti-Dragnea. Potrivit lui Ponta, mai e nevoie de votul a 10-15 deputați din PSD pentru a avea majoritatea necesară schimbării regulamentului. „E foarte posibil în contextul actual să obținem majoritatea. Există o majoritate anti-Dragnea și trebuie să pornim de aici”, a spus Ponta. Deputații partidului său se numără printre cei neafiliați, informează digi24.ro.

 

 

Conform regulamentului care este în vigoare acum, președintele Camerei Deputaților poate fi revocat  numai de grupul parlamentar care l-a propus, adică PSD.

 

Ideea revocării lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei a venit după ce mai mulți parlamentari social-democrați au semnat înaintea Comitetului Executiv Național de săptămâna trecută o scrisoare în care își exprimau nemulțumirea față de liderul partidului lor. După ce, în urma CEx-ului, Liviu Dragnea a fost reconfirmat în fruntea PSD, ideea revocării lui de la șefia Camerei a căpătat tot mai multă forță.

 

 

Te-ar putea interesa și: