Opoziţia pierde teren în comisiile de la Senat

Opoziţia pierde teren în comisiile de la Senat

PSD şi PNL vor fi, în această sesiune parlamentară, în minoritate în comisiile de specialitate ale Senatului, odată cu introducerea în aceste foruri şi a reprezentanţilor independenţilor. Împărţeala locurilor în comisii s-a finalizat astăzi, după negocieri la nivelul partidelor, care durează de aproape o lună de zile.

"Negocierile au decurs suficient de armonios, poate mai armonios ca altădată, ca urmare a respectării actualului algoritm politic şi a deciziei Curţii Constituţionale. Toate grupurile parlamentare s-au declarat mulţumite de modul în care s-a negociat, toate au repartiţie în funcţie de algoritm în toate comisiile parlamentului. (...) Prin înţelegerile de astăzi s-au creat premise serioase ca activitatea Senatului să se desfăşoare în continuare foarte bine, adică să nu se mai plece din sală sau să asistăm la legi care au ajuns la termen şi nu au mai fost votate", a afirmat Chelaru.

El a spus că opoziţia are în continuare majoritate în cele mai multe dintre comisii, "poate cu două trei excepţii, unde senatorii independenţi au primit locuri în comisiile pe care şi le-au dorit". De altfel, până acum, îndependenţii au obţinut, în urma negocierilor, pe baza noului algoritm, funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în care a fost numit senatorul Cristian Diaconescu precum şi un loc în Comisia pentru Regulament, care i-a revenit senatorului Şerban Mihăilescu. Rezultatul negocierilor va fi anunţat miercuri, în plenul Senatului.

Ne puteți urmări și pe Google News