Demisii în Cabinetul din umbră

Numeroşi membri ai Cabinetului din umbră al Marii Britanii au demisionat, ieri: Lucy Powell, responsabilă pentru Educație, Lilian Greenwood – Transporturi, Kerry McCarthy – Mediu. Jeremy Corbyn l-a demis pe Hilary Benn, ministru de Externe în Cabinetul din umbră. Anterior, au demisionat: Heidi Alexander, responsabil de Sănătate, şi Gloria de Piero, titulara portofoliului pentru Tineret.

Liderul nu pleacă

Corbyn a anunțat, în schimb, că va rezista oricărei încercări de înlăturare a sa de la conducerea laburiştilor, politicianul invocând sprijinul puternic de care se bucură în partid. I s-a reproșat că n-a reuşit să convingă milioane de alegători din fief-urile laburiste să susţină tabăra „Remain”.

La câteva ore după vot, doi deputaţi laburişti au prezentat o moţiune de neîncredere în cazul lui Corbyn. Se estimează că o treime din electoratul laburist a susţinut ieşirea regatului din UE, mulți dintre ei provenind din zonele tradiționale ale clasei muncitoare, principala lor preocupare fiind cea legată de imigrație.

Citește și: