Opoziţia de la Ankara: 49 de spioni turci, arestaţi în Siria

Opoziţia de la Ankara: 49 de spioni turci, arestaţi în Siria

Un deputat turc din Partidul Acţiunii Naţionale (MHP), aflat în opoziţie, a susţinut, astăzi, în faţa Parlamentului de la Ankara, că Siria a capturat în ultimele săptămâni 49 de agenţi ai serviciilor secrete turce, transmite agenţia spaniolă EFE.

"Nu a fost o singură operaţiune. Cei 49 de membri ai serviciilor secrete turce au fost capturaţi în diferite incidente. Dispun de informaţii precise: nu vorbesc de 40 sau 50 de persoane ci de fix 49", a spus deputatul.

Parlamentarul turc a mai afirmat că Ministerul turc al Afacerilor Externe şi serviciile secrete au trimis în urmă cu două săptămâni o delegaţie la Damasc pentru a negocia eliberarea agenţilor, dar aceasta s-ar fi întors fără nici un rezultat, mai scrie agenţia spaniolă, preluată de Agerpres.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului turc Vatan, misiunea agenţilor turci consta în antrenarea rebelilor sirieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deputatul a cerut şefului diplomaţiei de la Ankara să clarifice acest subiect, dar până în prezent autorităţile nu au comentat. Cu trei zile în urmă şi cotidianul turc Aydinlik scria despre o asemenea tentativă de eliberare a agenţilor.

Turcia a contestat tot mai vocal în ultima perioada regimul de la Damasc, cerându-i în mod repetat lui Bashar al-Assad să părăsească puterea. Ankara a respins însă vehement ipoteza unei intervenţii militare străine pe teritoriul vecinului de la sud.