Din partea PNL este totuși prezent deputatul Ioan Chirteș. Președintele Comisiei de control a SRI este Adrian Țuțuianu (PSD) vicepreședintele este Marian Cușsa (ALDE), secretar Attila Verestoy (UDMR), iar ceilalți membri sunt: Radu Babuș (PSD), Doina Federovici (PSD) și Gabriel Nasra (PSD).

Niciun parlamentar PMP nu a primit un loc în Comisia de control a SRI. Liderul PSD, Liviu Dragnea și șef al Camerei Deputaților a anunțat că numărul membrilor în Comisia SIE, care încă nu a fost constituită, ar putea fi mărit la 7-9 membri pentru ca PMP să aibă un reprezentant.  

Înainte de a începe audierea, șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat că SRI nu a avut nicio implicare în protestele de săptămâna trecută. El a venit cu patru valize pline cu documente clasificate despre care a spus că le-a adus pentru a clarifica orice nelămurire are Comisia. 

Hellvig a refuzat să comenteze pe marginea subiectului apropierii dintre politicieni şi angajaţi ai SRI. El a precizat că va informa comisia parlamentară şi despre bugetul instituţiei. 

Citește și: Eduard Hellvig a venit cu PATRU VALIZE pline cu documente pentru a da explicaţii în Comisia de Control. Ce declaraţii a făcut şeful Serviciului Român de Informaţii