Evenimentul ZileiPoliticaOPOZIȚIA, aproape inexistentă la AUDIEREA în Parlament a directorului SRI, Eduard Hellvig

OPOZIȚIA, aproape inexistentă la AUDIEREA în Parlament a directorului SRI, Eduard Hellvig

OPOZIȚIA, aproape inexistentă la AUDIEREA în Parlament a directorului SRI, Eduard Hellvig
Doi membri ai Comisiei de control a SRI lipsesc de la audierea directorului SRI Eduard Hellvig, deputatul liberal Cezar Preda și cel al USR, Manuel Costescu.

Din partea PNL este totuși prezent deputatul Ioan Chirteș. Președintele Comisiei de control a SRI este Adrian Țuțuianu (PSD) vicepreședintele este Marian Cușsa (ALDE), secretar Attila Verestoy (UDMR), iar ceilalți membri sunt: Radu Babuș (PSD), Doina Federovici (PSD) și Gabriel Nasra (PSD).

Niciun parlamentar PMP nu a primit un loc în Comisia de control a SRI. Liderul PSD, Liviu Dragnea și șef al Camerei Deputaților a anunțat că numărul membrilor în Comisia SIE, care încă nu a fost constituită, ar putea fi mărit la 7-9 membri pentru ca PMP să aibă un reprezentant.  

Înainte de a începe audierea, șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat că SRI nu a avut nicio implicare în protestele de săptămâna trecută. El a venit cu patru valize pline cu documente clasificate despre care a spus că le-a adus pentru a clarifica orice nelămurire are Comisia. 

Hellvig a refuzat să comenteze pe marginea subiectului apropierii dintre politicieni şi angajaţi ai SRI. El a precizat că va informa comisia parlamentară şi despre bugetul instituţiei. 

Citește și: Eduard Hellvig a venit cu PATRU VALIZE pline cu documente pentru a da explicaţii în Comisia de Control. Ce declaraţii a făcut şeful Serviciului Român de Informaţii

 

 


Accesează: