Evenimentul ZileiPoliticaCe CREDE Alina Gorghiu despre căsătoriile între persoane de același sex

Ce CREDE Alina Gorghiu despre căsătoriile între persoane de același sex

Ce CREDE Alina Gorghiu despre căsătoriile între persoane de același sex
Președintele PNL, Alina Gorghiu, a abordat, într-o conferință de presă la Timiș. subiectul despre demersul Coaliției pentru Familie, de modificare a Constituției în sensul definirii clare a familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie. Ea a spus că PNL susține familia tradițională dar că nu exclude parteneriatul civil între persoanele de același sex.

Întrebată într-o conferință de presă ce părere are despre pozițiile exprimate de Iohannis și de Cioloș pe acest subiect, Alina Gorghiu a răspuns: „Nu se exclud cele două răspunsuri. Eu cred că în acest moment trebuie să respectăm legislația în vigoare. PNL a spus de multă vreme că are un angajament ferm pentru familia tradițională, pentru că respectăm Codul Civil, care spune foarte clar că o căsătorie este valabilă între un bărbat și o femeie. Asta nu înseamnă că trebuie să existe forme de protecție pentru minorități. Parteneriatul civil este destul de dezbătut în parlament și în toate mediile. Eu sper că toate aceste discuții să le putem purta civilizat, așezat, în afara companiei electorale. În campanie nu va fi folosită pentru interesul public, ci ca temă de campanie unii împotriva altora. Aș vrea să cred că nimeni nu are interes să facă din această temă o temă urâtă de campanie.”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, înaintea plecării la Consiliul European de la Bruxelles, că nu este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Afirmațiile șefului statului au stârnit reacții și critici ale internauților pe pagina sa de Facebook. Și BOR i-a transmis președintelui, printr-un comunicat de presă, că "un demers civic, perfect legal și validat de CCR nu poate fi considerat în niciun caz o "cale a fanatismului religios”, sau o dovadă de intoleranță”. 

Premierul Dacian Cioloș a fost rugat să comenteze, ieri, subiectul, într-un interviu acordat Hotnews. 

"- Klaus Iohannis a pledat, ieri, pentru toleranţa pe tema interzicerii căsătoriei persoanelor de acelaşi sex. Dumneavoastră pentru ce pledaţi?

– Dacian Cioloș: Eu pledez pentru toleranță cu respectarea ideii de familie. Avem o Constituţie, cred că familia e un element important, un nucleu al societăţii din România şi nu cred că ideea de familie în România ar trebui sistematic pusă în contradicţie cu ideea de toleranţă.

– Vorbiţi de familia tradiţională – comuniunea dintre un bărbat şi o femeie?

– Da.

– Dar încă o dată, toleranța cum se manifestă?

– Toleranța se manifestă respectând alegerile pe care alţii le fac."


Accesează: