Evenimentul Zilei > Politica > OPERAȚIUNEA ȘANTAJUL, manevra murdară din spatele moțiunii de cenzură. Un lider important A SPUS TOTUL
OPERAȚIUNEA ȘANTAJUL, manevra murdară din spatele moțiunii de cenzură. Un lider important A SPUS TOTUL

OPERAȚIUNEA ȘANTAJUL, manevra murdară din spatele moțiunii de cenzură. Un lider important A SPUS TOTUL

Liderul partidului Pro România, Daniel Constantin, a scris astăzi, pe Facebook, că cele 241 de voturi pentru moțiunea de cenzură au fost obținute printr-un „șantaj nemaivăzut”. De asemenea, el a precizat că majoritatea parlamentară și legitimitatea guvernului pot fi puse sub „semnul întrebării”.

„Astăzi, Guvernul PSD care a fost investit cu 295 de voturi în ianuarie a fost demis de Liviu Dragnea. De astăzi, majoritatea parlamentară poate fi pusă sub semnul întrebării, cele 241 (inclusiv minoritățile naționale) de voturi fiind obținute printr-un șantaj nemaivăzut în politică. În acest moment, PSD și ALDE nu mai au majoritate fără minoritățile naționale”, a scris Constantin, pe pagina sa de Facebook.

El a făcut un apel către „toți colegii din Parlament, către toți cei care s-au săturat de politica pumnului în gură pus de liderul oricărui partid! De azi, ușile PRO Romania sunt deschise colegilor care vor să facă politică #altfel!”.

Constantin a precizat că a înțeles votul oamenilor, deși a plecat din guvern.

„Chiar dacă am plecat din guvern, am ințeles votul oamenilor și am votat cu majoritatea în continuare. De astăzi, legitimitatea guvernului este pusă sub semnul întrebării. Ca atare, vom vota împotriva unui guvern marionetă a lui Dragnea și Tăriceanu!”, a conchis el.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament împotriva propriului Guvern, intitulată „România nu poate fi consfiscată, Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Astfel, Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: