Operațiunea „Înregistrări la Dâmbovița”. Țuțuianu, prima pasăre din PSD care piere pe limba ei

Operațiunea „Înregistrări la Dâmbovița”. Țuțuianu, prima pasăre din PSD care piere pe limba ei

„Evenimentul zilei” vă dezvăluie, în exclusivitate, adevăratul „desfășurător” al planului clocit cu scopul de a-l exclude din partid pe baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Pe lângă debarasarea de un adversar declarat care i-a solicitat în față demisia, prin degenerarea premeditată a scandalului „Înregistrăriaudio cu Țuțuianu”, Dragnea urmărește să îngroape rapid eșecul lamentabil al referendumului pentru familia tradițională.

Potrivit surselor EVZ, deja celebrele înregistrări au fost făcute de apropiații Rovanei Plumb din cadrul PSD Dâmbovița. În principal, este vorba despre declarații făcute într-o ședință a PSD Găești, dar nu este deloc exclus ca, în perioada imediat următoare să mai „apară” și alte înregistrări cu aceeași adresă, deoarece, în urma ultimului CEx, cel „dedicat” scrisorii celor trei contestatari, Țuțuianu a realizat un mini-turneu în organizațiile din Dâmbovița, pentru a le informa cu privire la ultimele evoluții de pe frontul intern.

 

Telefonul fără fir

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursele citate ne-au relatat că, imediat după ce a colectat înregistrările, ele au ajuns la Kiseleff și la Liviu Dragnea, care le cunoaște în detaliu de mai bine de două săptămâni – ba chiar se spune că le-a și pus la dispoziția apropiaților, cu prilejul unor „audiții” de culise, pentru a-i întărâta împotriva lui Țuțuianu. După eșecul usturător de la referendum, s-a luat decizia revărsării înregistrărilor audio în presă, atât pentru a distrage atenția publică printr-un nou scandal, cât și pentru a fi reglate conturile cu Țuțuianu, care solicitase public o analiză privind înfrângerea suferită la referendum.

 

Pe ce se bazează teleormăneanul

Potrivit surselor EVZ, Liviu Dragnea mizează pe radicalizarea unora dintre fidelii săi – printre care Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene și Dănuț Andrușcă, aceștia fiind, până acum, liderii beșteliți de Adrian Țuțuianu –, dar și pe majoritatea categorică pe care o deține în CEx, cu atât mai mult cu cât, în viitoarea ședință, el urmează să-și recompenseze fidelii cu funcții, ministere, agenții, secretari de stat și alte sinecuri guvernamentale. În acest context, este clar că Dragnea beneficiază de aportul a numeroși lideri care, finalmente, ar putea propune excluderea sau sancționarea baronului de Dâmbovița.

 

Atuurile senatorului

La rându-i, Țuțuianu – care beneficiază, în continuare, de sprijinul Gabrielei Firea și al lui Paul Stănescu – se bazează pe susținerea a aproximativ douăzeci de parlamentari, care, indiferent de optica în care ne-am raporta la această problematică, sunt esențiali pentru menținerea majorității parlamentare, sau măcar pentru menținerea unei astfel de aparențe, cu atât mai mult pe fundalul tensiunilor cu ALDE și UDMR.

 

Șterge pe jos cu Olguța, Manda, Arsene, Bran și Andrușcă!

Potrivit înregistrărilor aruncate în presă, Țuțuianu șterge pe jos cu Dragnea, Dănuț Andrușcă, Ionel Arsene, Olguța Vasilescu și Claudiu Manda. Despre șeful PSD, Țuțuianu susține că e cotat la un umilitor 4% în sondajele reale, unde PSD s-a prăbușit sub 30%. Cât despre Andrușcă, acesta este catalogat „cel mai idiot ministru” și se face bășcălie de „prostia” sa. Același tratament îi este administrat ministrului Muncii, Olguța Vasilescu – „Era pe vremea comuniștilor o vorbă: fie prostul cât de prost, mintea vine după post!”, i-a transmis Țuțuianu, motiv în care ar fi intervenit cu înjurături Claudiu Manda. Precizăm că cei doi au dezmințit că astfel s-ar fi derulat ciocnirile din ultimul CEx. Senatorul mai consideră și că PSD este „un partid de maimuțe”. În rest, înregistrările îl prezintă pe Țuțuianu demolând Cabinetul Dăncilă, despre care apreciază că este ”o tragedie”. Senatorul a confirmat autenticitatea înregistrărilor și a precizat că deține argumente în sprijinul tuturor afirmațiilor sale.