Evenimentul Zilei > International > Operaţiune antiteroristă de amploare în oraşul britanic Birmingham
Operaţiune antiteroristă de amploare în oraşul britanic Birmingham

Operaţiune antiteroristă de amploare în oraşul britanic Birmingham

Şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, au fost arestate în cursul nopţii în oraşul Birmingham, din centrul Marii Britanii, în cadrul unei ample operaţiuni antiteroriste, a anunţat luni poliţia, într-un comunicat citat de BBC.

Bărbaţii au fost arestaţi fiind bănuiţi că pregăteau un atac terorist, iar femeia a fost reţinută sub suspiciunea de tăinuire de informaţii. Alte şapte proprietăţi au fost percheziţionate în cursul operaţiunii.

Arestările nu au legătură cu conferinţa anuală a Partidului Liberal Democrat, partenerul la guvernare al conservatorilor, care va avea loc în această săptămână la Birmingham, a precizat poliţia britanică.

Aceasta este cea mai importantă operaţiune antiterorism a poliţiei britanice derulată în cursul acestui an. Autorităţile nu au oferit detalii despre acţiunile puse la cale de cei şapte, limitându-se să precizeze că a fost nevoită să intervină "pentru a asigura siguranţa publică".

BBC scrie că poliţiştii care i-au arestat pe cei şase nu erau înarmaţi ceea ce sugerează că suspecţii nu prezentau un risc ridicat pentru forţele de ordine.

Nivelul de alertă din Marea Britanie este în continuare "substanţial", adică există o "posibilitate ridicată" ca un atac terorist să se producă pe teritoriul britanic.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News