Republica Moldova. Procurorii preiau ancheta privind activitatea secției clandestine de chirurgie estetică din cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății. Toate echipamentele utilizate pentru operațiile ilegale au dispărut, spune ministra Ala Nemerenco.
Frumusețe clandestină, în spatele Ministerul Sănătății
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a sesizat oamenii legii privind un șir de nereguli depistate la Spitalul Clinic al ministerului pe care-l conduce, printre care și o secție de chirurgie plastică ce activa fără licență.
„Am întâlnit acolo bariere foarte mari, nu ne erau puse la dispoziție materiale pe care le solicitam, oamenii se acopereau cu diferite reguli, legi. Am descoperit o secție clandestină în care se făceau operații. Raportul este la mine pe masa, îl voi trimite cu scrisoare. Este vorba de operații cosmetice și implanturi, de tot felul, ce costă mii de euro care erau efectuate într-o secție ce nu există. Ei operau ilegal și materialele vor merge la procuratură. Să nu mi se impută mie că eu îndepărtez oamenii care nu sunt aliniați politic corect. Nu are politica absolut nimic cu ceea ce se întâmpla cu sistemul din sănătate”, a declarat Ala Nemerenco pentru Vocea Basarabiei.
Obstrucționarea anchetei și un nou dosar pe masa procurorilor
Conform Ministerului Sănătății, administrația spitalului a obstrucționat ancheta.
„ O să accesăm, dragele și dragii noștri, toate datele, fiindcă tot - achiziții cu încălcări grave, salarii favorizate umflate din banii cetățenilor și multe alte bazaconii sunt fraude de care, sunt sigură, se vor interesa și alte organe. Foarte corect că deja v-ați angajat avocați, e confirmarea că sunteți conștienți de cele petrecute. Acest spital demult trebuia supus unei verificări frontale. Paradoxul e că spitalul vizat se numește Spitalul Clinic al …. Ministerului Sănătății. Inspirat nume!”, a spus ministra Nemerenco.
Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății este una dintre cele mai vechi instituții medicale din Republica Moldova. Așa cum este subordonată direct Ministerului Sănătății, anterioarele conduceri au pompat bani în dezvoltarea infrastructurii și achiziționarea de echipamente. Cu timpul, spitalul a devenit unul mai „select”, în care nu ajungeau chiar toți muritorii de rând.