Pacientul a fost un bărbat de 48 de ani, căruia i-a fost exclus rinichiul stâng, care era distrus, şi i-a fost deschisă vezica de mărimea unei nuci, potrivit Agerpres.

„A fost stentat ureterul drept, s-a recoltat un segment de intestin subţire şi a fost construită o neovezică (de aproximativ 350 ml), care a fost conectată la ceea ce a mai rămas din vezica proprie. Datorită faptului că s-a păstrat baza vezicii urinare proprii, atât funcţia sexuală, cât şi continenţa urinară vor fi păstrate nealterate şi după intervenţia chirurgicală pacientul îşi va continua viaţa în mod normal”, se precizează în comunicatul spitalului.

Medicii susţin că pacientul a rămas cu o vezică de capacitate 10-20 ml şi rinichiul drept dilatat, iar cel stâng distrus complet, după un tratament pentru tuberculoză, urmat timp de şase luni.

„Pacientul urina din cinci în cinci minute, nu mai dormea noaptea, pierdea urină şi era în pericol de a pierde şi al doilea rinichi şi să ajungă la dializă. Tuberculoza urogenitală poate afecta, până la distrucţie, vezica, ureterele, rinichii, dar şi organele genitale, adică prostata, veziculele seminale, testiculele. Lipsa segmentului de intestin din circuitul digestiv (folosit la reconstrucţia vezicală) practic nu are impact negativ asupra organismului, în timp ce reconstituirea vezicii urinare va permite pacientului să urineze în mod natural şi să aibă o excelentă calitate a vieţii postoperator, fiindu-i asigurată integritatea corporală şi reinserţia socială uşoară şi rapidă”.