“Explicaţia care a fost dată este că această expoziţie ar putea să afecteze negocierile israeliano-palestiniene. Or, aceasta nu ar putea să afecteze aceste negocieri care se bazează pe fapte, pe adevăr care nu este niciodată dăunător", a afirmat Netanyahu la deschidere Consiliului de miniştri săptămânal.

“Ceea ce aduce atingere negocierilor este convocarea sistematică a ambasadorilor israelieni în anumite ţări, pe subiecte fără substanţă, în timp ce încălcările comise de Autoritatea palestiniană trec fără problemă", a adăugat Netanyahu.

El a făcut astfel referire la convocarea unor ambasadori israelieni în ţări europene, după recenta anunţare a construirii a 1.800 noi locuinţe în coloniile din Cisiordania şi Ierusalimul de Est.

Printre diplomaţii convocaţi figurează ambasadorii Israelului în Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Expoziţia evocată de premier şi intitulată “Oamenii, Cartea, Pământul: relaţia de 3.500 a poporului evreu cu Pământul Sfânt" urma să aibă loc la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), fiind organizată în colaborare cu Centrul Simon-Wiesenthal.