Evenimentul Zilei > International > Onoare mare pentru PELERINII ROMÂNI de la Roma: Papa Francisc a făcut UN LUCRU INCREDIBIL în fața acestora
Onoare mare pentru PELERINII ROMÂNI de la Roma: Papa Francisc a făcut UN LUCRU INCREDIBIL în fața acestora

Onoare mare pentru PELERINII ROMÂNI de la Roma: Papa Francisc a făcut UN LUCRU INCREDIBIL în fața acestora

Pelerinii români care au fost prezenți la rugăciunea Angelus din Piața Sf. Petru din Roma au avut parte de un moment incredibil, în care Papa Francisc a făcut ceva extraordinar pentru cei din țara noastră.

Potrivit agerpres, pelerinii românu au primit primii salutul Papei Francisc duminică, la finalul rugăciunii Angelus din Piața Sf. Petru din Roma.

În locul respectiv au fost prezenți câteva sute de români, alături de episcopii lor catolici și greco-catolici, uniți sub același drapel tricolor.

"Pelerinajele naționale la Roma unesc, pe de o parte, comunitățile de credință din întreaga lume cu Sfântul Părinte, iar, pe de altă parte, este încurajat, de fapt, în paralel pelerinajul intern. Acesta este un proces personal de adâncire a credinței, de trăire a acesteia, împreună cu ceilalți, aici la Roma", a declarat, pentru AGERPRES, Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, prezent în piață printre români, alături de ceilalți episcopi.

El a afirmat că Vaticanul și clerul romano-catolic italian au în ultima vreme o deschidere tot mai mare către românii din Italia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: