OMUL SAPTAMANII: George Mihaita: "Sunt artist si la birou"

George Mihaita va ocupa functia de director al Teatrului de Comedie si in urmatorii trei ani si are in derulare numeroase proiecte cu tinerii artisti, pe care le va dezvolta in 2008.

EVZ: Ce le pregatiti iubitorilor de teatru pentru anul care de-abia a inceput? George Mihaita: Chiar vineri seara am avut premiera piesei maghiare „Inmormantarea”, de Peter Nadas, in regia lui Laszlo Bocsardi, in prezenta autorului. Peste trei saptamani vom avea o alta premiera, castigatoarea „Concursului de comedie romaneasca”, „Dumnezeul de a doua zi”, de Mimi Branescu. Horatiu Malaele incepe cat de curand repetitiile pentru „O noapte furtunoasa”. Piesa va avea o distributie tanara: Tudor Chirila, Stefan Banica Jr., Mihai Bendeac, Mirela Zeta.

Sunteti promotorul tinerilor artisti...Pai, m-am ocupat de adolescenti atatia ani si nu pot sa renunt.

Cum se impaca functia de director cu spiritul de artist?Sunt artist si la birou. Sunt actorul George Mihaita, asa ma vad. Nu-mi place titulatura de director. Si ma bucur ca nu numai eu, ci toti directorii de la teatru au fost reconfirmati in functie. Suntem toti o voce.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turnee in strainatate? Vom merge la Festivalul de Teatru de la Brighton si de la Tbilisi, in Georgia, cu piesa „Revizorul”, de Gogol, si asteptam un raspuns din Israel, de la Tel-Aviv, tot in vederea participarii la un festival.