Evenimentul Zilei > Politica > Omul care a adus H&M în România, ministru la IMM-uri. Are 33 de ani, o casă și 7 apartamente
Omul care a adus H&M în România, ministru la IMM-uri. Are 33 de ani, o casă și 7 apartamente

Omul care a adus H&M în România, ministru la IMM-uri. Are 33 de ani, o casă și 7 apartamente

În vârstă de 33 de ani, Ilan Laufer este noul ministru desemnat de PSD pentru IMM-uri. El a activat, din ianuarie, ca secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, minister pe care acum are șansa să îl conducă.

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group, cel care a intermediat intrarea pe piața de îmbrăcăminte din România a gigantului H&M. El a mai lucrat în Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al lui Florin Jianu. 

Ilan Laufer este absolvent, din 2006, al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) Bucuresti.

Potrivit declarației de avere, Laufer are o casă în Corbeanca, de 803 mp, două terenuri în aceeași localitate de 1.840 mp și șapte apartamente în București, cu suprafețe între 77 și 105 mp. Trei dintre ele au fost închiriate, aducându-i un venit de 58.000 de lei. Dintr-o altă tranzacție imobiliară (vânzarea unui apartament), Laufer a câștigat anul trecut 113.000 euro. Ministrul pentru IMM-uri conduce un Mercedez Benz Clasa S, o motocicletă Yamaha, și deține trei ceasuri de lux, în valoare de peste 10.000 de euro.