OMS, apel către tineri: Chiar e nevoie să mergeți la petreceri?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat astăzi un apel către tineri.

„Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmitererea, prin comportamentul lor. Ei trebuie să ia în calcul faptul că au o responsabilitate în această privinţă”, a declarat directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, citat de France Presse.

„Dacă transmiterea comunitară este ridicată, toată lumea este în pericol. Puneţi-vă întrebarea: chiar este nevoie să merg la această petrecere?”, a adăugat el amintind faptul că s-au înmulţit cazurile de contaminare în rândul tinerilor.

Alertă OMS. Tinerii, cei mai afectați de noul coronavirus. Anthony Fauci, semnal de alarmă la nivel mondial

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că numărul cazurilor noi de coronavirus la nivel mondial a crescut, după ce mai multe țări au relaxat măsurile.

Potrivit OMS, ponderea persoanelor infectate cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a crescut de trei ori în aproximativ cinci luni.

O analiză efectuată de OMS la nivelul celor 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% la 15%.

Referitor la Statele Unite, care are cele mai multe cazuri cu infectare a noului coronavirus, din lume, OMS susține că cea mai mare pondere o au persoanele tinere. În SUA au fost raportate, până în prezent, 4,8 milioane de îmbolnăviri.

De asemenea, state europene ca Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia, au anunţat că mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

„Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

„Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19″, a spus aceasta, adăugând că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente.

Creşterea numărului de cazuri noi de coronavirus, aşa-numitul al doilea val de infecţii, a determinat unele ţări să impună noi restricţii asupra călătoriilor, în timp ce companiile farmaceutice încearcă să găsească un vaccin pentru virusul care a provocat peste 680.000 de decese la nivel mondial şi a dus la declanarea unei crize economice.

Între copiii cu vârste de 5-14 ani, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în creştere de la 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie, când testările au crescut, iar experţii în domeniul sănătăţii sunt îngrijoraţi că redeschiderea şcolilor ar purtea duce la o creştere a numărului de cazuri.

Anthony Fauci, unul dintre cei mai importanți experți în boli infecţioase din Statele Unite, a solicitat tinerilor americani să menţină distanţarea socială, să poarte măşti şi să evite locurile aglomerate, avertizând că şi persoanele asimptomatice pot răspândi virusul, potrivit romaniatv.net