184 de pensionari din Galați au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor suma de 450.000 de lei, o sumă record pentru primele două zile ale acestei săptămâni. Nu am mai înregistrat până acum, înainte de Paşti, solicitări în valoare totală atât de mare, de peste 450.000 de lei. E drept că, în ultima perioadă, a crescut şi numărul membrilor noştri, de la începutul anului şi până acum având aproape 1.400 de noi membri”, ne-a spus contabila-şefă de la CAR Galaţi, Tinca Buruiană, citată de Viața liberă.

Potrivit aceleiași surse, oamenii vor să fie siguri că vor avea parte de sărbători tihnite și îmbelșugate.

O parte din pensionari au cerut bani pentru spital, medicamente sau pentru a-și cumpara lemne de foc.
„De data asta am cerut 2.000 de lei, pentru că vreau să fac intabularea casei părinteşti, iar din ce îmi rămâne aş lua şi ceva carne de miel pentru Paşte”, a spus Nicolae Dumitru (58 de ani), unul dintre pensionarii veniți să împrumute bani.

„Noi îi aşteptăm pe copii şi pe nepoţi în vizită, aşa că trebuie să fim pregătiţi. O să facem cheltuielile obişnuite, o jumătate de miel pentru o ciorbă şi pentru friptură, nişte punguţe cu dulciuri şi cadouri pentru cei trei nepoţi. Dar tot ne trebuie nişte bani în plus, aşa că am solicitat 1.200 de lei”, ne-a spus şi doamna Gherghina (59 de ani), a cărei pensie nu depăşeşte cu mult 800 de lei.
În această perioadă, cea mai mică sumă solicitată de pensionari a fost de 300 de lei, dar au fost şi două persoane care au împrumutat câte 8.000 de lei.