Sirianul Mustafa Tartoussi a fost condamnat definitiv pentru ajutorul oferit lui Omar Hayssan pentru a fugi din țară.  Prin senţinta de condamnare s-a dispus ca, după executarea pedepsei, să fie expulzat în Siria, potrivit replicaonline.ro

 „Este un proces de returnare”, a spus avocatul lui Mustafa Tartoussi, Ionel Haşotti.

La termenul din 22 aprilie, instanţa a respins cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul alăturat reclamantului Tartousi Mustafa de către Bratu Victor Malek, prin reprezentant legal Bratu Clara, Tartousi Mohamad, Tartousi Vali-Iman şi Bratu Clara, ca inadmisibilă.

La termenul din 16 mai, instanţa a stabilit un nou termen pentru data de 30 mai.

În anul 2014, magistraţii Curţii Supreme l-au găsit vinovat pe Mustafa Tartousi care a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.

Potrivit rechizitoriului, Tartoussi a planificat şi înlesnit, în perioada 23-30 iunie 2006, ieşirea frauduloasă din România a lui Omar Hayssam.

În urma cercetărilor efectuate procurorii DIICOR, Omar Hayssam a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor acte de terorism prin organizarea şi finanţarea operaţiunii de răpire a trei jurnalişti români în Irak.

Acesta a reuşi să fugă din România cu ajutorul inculpaţilor Tartoussi, Mukhles Omar şi Mahmoud Omar.

Tartoussi, cetăţean sirian, era stabilit de mai mulţi ani în Constanţa, fiind asociat şi administrator al SC Tartoussi Shipping SRL Constanţa şi SC Askila Shipping SRL Constanţa.

Te-ar putea interesa și: