Omagiu pentru Paul Niculescu Mizil de la foşti şi actuali demnitari

Omagiu pentru Paul Niculescu Mizil de la foşti şi actuali demnitari

Corpul neînsufleţit al fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil a fost depus în sediul Ministerului de Finanţe la recomandă rile lui Adrian Năstase, Sorin Oprescu şi Varujan Vosganian.

„Adrian Năstase ne-a spus să-l ducem ori la Ministerul de Finanţe, ori la cel al Educaţiei, pe care tatăl meu le-a condus, şi acelaşi lucru mi-au zis şi domnul Oprescu, şi domnul Vosganian“, a spus, ieri, Serghei Mizil, fiul demnitarului care a fost şi ministru de finanţe între 1978-1981. Oficialii instituţiei au explicat ieri, la rândul lor, că „familia şi-a dorit ca trupul să fie depus la sediul ministerului, deoarece dânsul a fost ministru de finanţe. S-a cerut accesul în holul instituţiei şi cererea a fost acceptată“, ne-a declarat Cristian Marin, şeful serviciului de comunicare şi relaţii publice al MEF.

Pelerinaj în holul ministerului

Printre cei care au venit la Ministerul de Finanţe pentru a-şi lua rămas bun de la Paul Niculescu Mizil s-au numărat Sorin Oprescu, Mădălin Voicu, Manea Mănescu, Mircea Oprean (soţul Zoei Ceauşescu), Ion Ceauşescu (fratele lui Nicolae Ceauşescu), Nicuşor Ceauşescu, generalul Iulian Vlad, Dumitru Popescu, Saşa Marinescu, Ion Gavrilescu sau George Iorgovan. Înmormântarea fostului demnitar comunist va avea loc mâine, la Cernica, la ora 13.00. A murit în somn. Fostul membru al Partidului Comunist a murit sâmbătă dimineaţă la ora 2.00, în Clinica privată Gerontolife, vegheat de familia care pe parcursul ultimelor luni a încercat, prin orice mijloace, să-l ţină în viaţă. „O lună a fost în Germania la un spital din Lahr, lângă Stuttgart, unde a fost operat de inimă. Ne-au zis că va mai trăi opt ani şi eram foarte fericiţi, dar acum trei săptămâni a trebuit să-l internăm din nou la Bucureşti. Nu l-am părăsit nicio secundă. A murit în somn, fără chin“, spune Donca Mizil, unul dintre cei cinci copii în viaţă ai fostului demnitar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Membru PCR cu state vechi

Paul Niculescu Mizil a fost membru al Partidului Comunist încă din 1945, îndeplinind funcţiile de ministru al educaţiei şi învăţământului (1972-1976) şi ministru de finanţe al României, între anii 1978- 1981. A fost rectorul Şcolii Superioare de Partid „Ştefan Gheorghiu“ şi director adjunct al Institutului de Istorie al PCR. Între 1956 şi 1968 a fost şeful secţiei de propagandă şi agitaţie a CC al PCR, ulterior fiind numit viceprim-ministru al guvernului. La revoluţia din 1989 deţinea funcţia de preşedinte al Centrocoop. Destinul politic al familiei Mizil va fi continuat de către nepoata fostului demnitar comunist, Oana Niculescu Mizil, cea care a obţinut, la ultimul scrutin electoral, un loc de deputat PSD în parlament.

CITIŢI ŞI:

Ticu Dumitrescu a plecat dintre noi cu onoruri militare Trupul demnitarului comunist Mizil, depus într-o instituţie capitalistă