Inscripția se întinde pe 120 de metri, iar numele ”Kim” măsoară 5,5 metri în lățime, 10 în înălțime și 1,4 în adâncime.

Inscripţia cu litere uriaşe ”Patriot unic, generalul Kim Jong-Il, 16 februarie, Juche 101 (2012)”, a fost sculptată pe muntele Sokda, în provincia Pyongan-Sud, transmite agenţia de presă KCNA, citată de „Le Figaro”.

Juche este ideologia dezvoltată de părintele regimului stalinist de la Phenian, Kim Ir-Sen, decedat în 1994, tatăl lui Kim Jong-Il şi bunicul actualului lider nord-coreean Kim Jong-Un.
Respectiva ideologie se bazează pe revoluţie, suveranitate (autosuficienţă) şi cultul clanului Kim, singura dinastie comunistă din lume.

”Autorităţile şi muncitorii provinciei Pyongan-Sud au ales un loc foarte vizibil pentru a reflecta voinţa arzătoare a oamenilor din toată ţara de a trece în eternitate virtuţi revoluţionare nepieritoare”, notează KCNA în obişnuita manieră propagandistică a regimului comunist de la Phenian.

Nord-coreenii au început în aceste zile pelerinajele la Muntele Paektu, unde se spune că, la 16 februarie 1942, a văzut lumina zilei Kim Jong-Il. Majoritatea istoricilor susțin însă că ”Iubitul conducător” s-a născut în fosta Uniune Sovietică, unde Kim Ir-Sen a condus până în 1945 rezistenţa împotriva puterii coloniale japoneze.