Omagiu Conducătorului iubit: Dan Voiculescu oferă românilor "decenii de împliniri măreţe"

Omagiu Conducătorului iubit: Dan Voiculescu oferă românilor "decenii de împliniri măreţe"

Cu ocazia împlinirii a şase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajaţii i-au oferit patronului Dan Voiculescu un veritabil omagiu ceauşist,

UPDATE Ora 19.45: "Antena 3" s-a ruşinat cu propriul filmuleţ! Altfel nu se explică de ce conducerea "Antena 3 SA" a remis, astăzi, o "Somaţie" către "Evenimentul zilei", de a nu mai difuza pe site "filmuleţul-odă" adresat patronului Dan Voiculescu. Trecând peste faptul să subalternii lui Dan Voiculescu par obişnuiţi cu "Somaţii", ce amintesc, mai degrabă, tot de apucături specifice unor "vremuri apuse" şi "conducătorului iubit", facem următoarele precizări: "Evenimentul zilei" nu a făcut altceva decât să promoveze atât producţia "Antena 3", cât şi postul şi pe patronul acestuia, adică să ducă la îndeplinire scopul pentru care "filmuleţul-odă" a fost creat şi, implicit, difuzat. Şi anume, acela de a fi adus la cunoştiinţa opiniei publice. Căci, dacă Antena 3 ar fi produs filmuleţul în alt scop, nu l-ar fi prezentat public, ci, eventual, într-un cadru restrâns şi privat. Pentru evitarea oricăror eventuale nelămuriri, EVZ precizează, totuşi, că a preluat filmuleţul în discuţie de pe site-ul televiziunii B1, şi nu de pe cel al Antena 3, fapt vizibil atât pe imagini, cât şi prin precizarea sursei.

UPDATE Ora 14.00. Dan Voiculescu a postat pe blogul său un mesaj de felicitare pentru angajații de la Antena 3. Dintre toți, s-a făcut remarcat conducătorul postului: „Mihai, ați realizat într-un an mai mult decât s-a făcut înainte în 5 ani. Asemenea rezultate demonstrează capacitățile excepționale ale actualei echipe”.

Iată ce le-a transmis Voiculescu angajaților Antenei: „Pe unii vă cunosc de 20 de ani, pe alții doar de câteva luni. Știu însă că succesul Antenei 3 se datorează efortului, inteligenței și vocației fiecăruia dintre voi. N-a fost nici ușor, nici simplu, dar nimic de valoare nu se construiește ușor sau simplu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vă înțeleg efortul cotidian de a depăși performanțele zilei anterioare. Vă respect creativitatea și pasiunea, care vă plasează întotdeauna în avangarda prezentului. Vă apreciez solidaritatea și înțelepciunea cu care ați reușit să integrați personalități individuale remarcabile într-un grup unitar și echilibrat.

Eu sunt, poate, subiectiv, și e normal să fiu așa. Antena 3 ocupă un loc special în rândul proiectelor mele, în istoria mea personală. Dar respectul milioanelor de români, pentru care ați devenit o necesitate zilnică, este, în mod sigur, un reper obiectiv al performanței voastre.

Mihai, ați realizat într-un an mai mult decât s-a facut înainte în 5 ani. Asemenea rezultate demonstrează capacitățile excepționale ale actualei echipe. Existati pentru că rezistați, spuneți voi. Existați pentru că meritați, aș spune eu. Și vă garantez că voi avea mereu grijă ca voi să existați, să rezistați, să meritați…”.

La şase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajaţii s-au strâns într-un studio şi s-au sărbătorit.

Pentru fanii acestui post de televiziune, emisiunea ar fi dispărut repede din memorie, ea având şi multe momente destul de plictisitoare.

Ea a intrat însă în antologia mediilor din perioada contemporană printr-un film care îl omagiază pe Dan Voiculescu. Acest film durează cinci minute şi este parcă rupt din "Epoca Ceauşescu".

Pe vremea când era sportiv, hocheistul îşi turna colegii

Dan Voiculescu este prezentat ca o perfecţiune. Din primii lui ani de viaţă se arată faptul că a jucat hochei, sugerându-se că din această activitate "a înţeles că duritatea nu există numai în sport". Profilul lui moral este schiţat din cuvinte obosite, sosite neatinse din „Epoca de aur”. Tot din vremurile acelea se împrumută tehnica de a răscoli viaţa unui om şi de a alege singurele aspecte care l-ar putea pune într-o lumină cât de cât bună. Cu Ceauşescu, colective întregi de cercetători s-au chinuit ani de zile până să descopere în trecutul lui prăpădit câteva cuvinte mai acătării, câteva poze de tânăr revoluţionar participant la mitinguri, câteva întâmplări din care să se înţeleagă ce rol important a avut prin ilegalitate şi prin puşcării. La Dan Voiculescu nu au găsit decât imaginile cu hocheiul. Nimic altceva din zeci de ani de viaţă. Colectivele care lucrau pentru Ceauşescu erau mai bine pregătite. VEZI AICI filmulețul omagial la adresa lui Dan Voiculescu.

În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Tinereţea lui Dan Voiculescu, conform arhivelor CNSAS, cuprinde activităţi condamnabile. Turnătoriile lui au fost dezbătute în instanţe şi s-a dat un verdict definitiv: "Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitatea comunistă, in februarie 1970, pri mind numele conspirativ Mircea şi ar fi relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivii români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă" (Hotnews). Aceasta este în realitate tinereţea lui şi aceasta este activitatea sportivă.

Voiculescu este comparat cu contele de Monte Cristo

CEZARUL ANTENELOR. Dan Voiculescu este fondatorul grupului de presă Intact. Îi plac turnătoriile, linguşelile, controlul absolut şi angajaţii obedienţi

Se trece apoi la avere. Chipurile, realizatorii filmului evită şi aici o serie de suspiciuni, dacă nu certitudini, care există la adresa lui Dan Voiculescu. Pentru că el nu a inventat nimic, nici măcar o scobitoare, şi peste noapte a devenit unul dintre cei mai bogaţi români, pentru că a lucrat în comerţ exterior, având acces la banii țării. Se comentează de ani de zile că el şi-ar fi însuşit sume mari de bani, rezultaţi din operaţiunile de comerţ exterior. Voiculescu, însă, conform filmului, este bogat pentru că are o familie frumoasă cu două fete mari şi nepoţei. Este adevărat, dar în felul acesta se spune doar o parte din adevăr.

Voiculescu este foarte bogat şi în valori materiale. Tot un bogătaş spunea despre el că este precum Contele de Monte Cristo. Are o comoară pe o insulă. Se duce acolo din când în când şi ia tot ce îi trebuie.

Omagiul continuă în acelaşi stil ceauşist. "Cârmaciul", "cel mai iubit fiu" oferă românilor "decenii de împliniri măreţe: "7.000 de familii din România rezistă în faţa crizei datorită investiţiilor făcute de Dan Voiculescu". Un alt mare merit al său este că a plătit impozite de 100 de milioane de euro.

Angajaţii de la Antena 3 l-au făcut de râs

VEDETĂ. Mircea Badea, sarea și piperul postului de televiziune care promovează cultul personalității patronului său FOTO: LIBERTATEA

Cu siguranţă, în viaţa lui Dan Voiculescu există o sumedenie de realizări. Chiar faptul că şi-a investit banii în media, oferind românilor publicaţii, posturi de radio şi televiziune, nu poate fi decât un lucru pozitiv. Ca şi bursele oferite, ca şi multe alte acţiuni ale lui şi ale partidului pe care l-a fondat. Dar dacă toate aceste fapte sunt prezentate într-un stil ceauşist, ele îţi provoacă greaţă, se întorc împotriva celui care le-a săvârşit.

Ciudat cum realizatorii postului de televiziune Antena 3, în loc să-i facă un bine patronului lor, îl fac de râs, îi transformă viaţa într-o bătaie de joc.

Deşi el şi-a ajutat angajaţii, împrumutându-i cu bani, aceştia parcă vor să îi facă în ciudă. După câte se pare şi după cum declară, Dan Voiculescu este un adversar al preşedintelui Traian Băsescu.

Cu toate acestea, oamenii plătiţi de el, în special cei de la Antena 3, îi fac propagandă preşedintelui Traian Băsescu. Criticându-l de dimineaţa până seara, pentru orice declaraţie, pentru orice gest, pentru orice pas din prezent şi din trecut, ei nu realizează altceva decât să îi facă propagandă. În primul rând, orice şef al unui stat doreşte ca ideile lui politice să fie dezbătute. Pe vremea lui Ceauşescu, românii erau obligaţi să-i studieze cuvântările la învăţământ politic.

Traian Băsescu este foarte popularizat de Antena 3. Şi pentru că este greu de crezut că un om face numai greşeli, că are numai trăsături negative, împinse la extremă, toate aceste critici au un efect invers. Gazetarii de la acest post, în frunte cu patronul lor, nu sunt vânaţi de actuala Putere. Ei sunt chiar protejaţi, pentru că fac o propagandă cu efect pozitiv de dimineaţa până seara.

Poate că filmul-omagiu adus lui Dan Voiculescu ar fi ieşit mai bun sau, în orice caz, plauzibil. Se ştie însă că Voiculescu cenzurează orice ştire, orice emisiune se difuzează pe post. În cazul acesta, se pare că nu ar fi intervenit. Şi atunci filmul cu care Mihai Gâdea declara că îi face o surpriză patronului a fost

PROPAGANDIST. Mihai Gâdea este, fără ca el să vrea, unul dintre gazetarii care i-au adus multe voturi președintelui Băsescu la ultimele alegeri prezidențiale

realizat după gustul lui Dan Voiculescu. Probabil aşa se în tâmplă şi cu emisiunile împotriva Cotroceniului, care sunt o propagandă nepreţuită. La ultimele alegeri prezidenţiale, specialiştii au contabilizat cam 20% din voturi pro Băsescu "oferite" de Antena 3. "La ultimele alegeri prezidenţiale, specialiştii au contabilizat cam 20% din voturi, pro Băsescu "oferite" de Antena 3" Analişti ai campaniei electoarale ai preşedintelui Băsescu

PROSTIE

Şi Ion Cristoiu este revoltat

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că "dacă cineva mi-ar face aşa ceva, m-aş sinucide", referindu-se la clipul dedicat lui Voiculescu. "Este o mare prostie".

ROBERT TURCESCU: "Camelia Voiculescu, pe urmele Elenei Ceauşescu"

"Aveam 14 ani când Nicolae Ceauşescu a fost omorât. Am văzut şi eu destule filme cu el, pe care greu le uit. Acest OMAGIU la adresa lui Dan Voiculescu mi-a adus aminte de acele timpuri. De slugărnicia şi umilinţa oamenilor care scotoceau arhivele să găsească ceva cu Ceauşescu pe la Doftana sau la mitinguri din ilegalitate. Cred că ştiu cum s-a făcut acest film. Îmi aduc aminte că după decernarea premiilor APTR o serie de realizatori din cadrul Antenelor s-au strâns în studioul emisiunii "Sinteza Zilei", unde se lăudau între ei şi se bucurau.

La un moment dat, Gabriela Vrânceanu a spus că a primit un sms "de la cineva drag". Eu cred că de la soţia lui Dan Voiculescu. În sms li se dădea peste nas că nu îl pomenesc pe omul datorită căruia au fost

SCANDAL. Gabriela Vrânceanu Firea, mireasa din Voluntari, nu este prea bine văzută, pentru că soțul ei este de partea președintelui Băsescu FOTO: ZOLTAN LORENCZ

posibile toate realizările despre care vorbesc ei. Atunci s-au speriat, probabil cu Gâdea în frunte. Şi s-au hotărât să repare greşeala. Aşa a ieşit acest film pe care am auzit că l-a supervizat Carmen Avram. Nu cred ca Dan Voiculescu l-a văzut. În familia lor există acest gust de a fi lăudaţi.

Tot în emisiunea aceea de după premiiile APTR, Firea a vorbit despre Camelia Voiculescu, despre cum a debutat ea ca reporter de teren la Guvern. Dacă nu se va pune capăt acestor prostii, Camelia o poate lua pe drumul Elenei Ceauşescu."

COZMIN GUŞĂ: "Dan Voiculescu a îmbătrânit urât"

"La cât de bine îl cunosc eu pe Dan Voiculescu, la câte am făcut împreună, pe vremea când colaboram, nu pot să afirm decât că a îmbătrânit urât. Pe de altă parte, acest film-omagiu este direct proporţional şi cu lăcomia unor băieţi tineri, care lucrează pentru el de a câştiga bani nemunciţi. El mai este direct proporţional şi cu nemaipomenitul talent de manipulator al lui Dan Voiculescu. Trebuie să ştie toată lumea că Voiculescu este mult mai intelligent decât toţi angajaţii lui. El dacă doreşte ceva nici nu trebuie să le-o ceară. Îi manipulează cu atâta dibăcie încât angajaţii îi execută ordinele cu plăcere şi convingere,

Este clar că filmul îl compromite. Dacă ar face scandal, ar contrazice afirmaţia mea cum că a îmbătrânit urât. Dar pun pariu că nu o va face.

Ştiu cu precizie că Dan Voiculescu cenzurează toate ştirile care îl vizează pe el însuşi la trustul Intact. Cei din Intact au căzut într-o isterizare anti Băsescu, într-un pupincurism pro Voiculescu. Ei au vrut să îi facă o surpriză. Probabil că s-au sfătuit mult şi au ajuns la concluzia că acesta ar fi gustul lui, adică învechit, ceauşist, cultul personalităţii. Se înşeală! Cu cât cred ei că îl pot controla, cu atât o să îi călărească mai tare."